La Vanguardia - Què Fem

Un any ben viu

BARCELONA TORNARÀ A ACOLLIR, ELS PRÒXIMS MESOS, ALGUNS DELS NOMS MÉS IMPORTANTS DE L’ESCENA MUSICAL LOCAL I INTERNACIO­NAL

- ORIOL RODRÍGUEZ

L’agenda de concerts per als pròxims mesos es presenta atapeïda i excitant. Un any més, Barcelona torna a reivindica­r-se com a destinació obligatòri­a per a les grans estrelles de l’escena musical, tant locals com internacio­nals, de pop, rock, folk i electrònic­a, que estan de gira. Des de Fito Páez, a finals de gener, fins a Leiva, acabant el mes de maig presentant un nou àlbum que tot just està enllestint, passant per Metallica, Ozzy Osbourne, Florence + The Machine i Mumford & Sons, aquests són els concerts que no et pots perdre el 2019.

FITO PÁEZ

L’AUDITORI. 31 DE GENER.

15% DE DESCOMPTE

Entradasde­vanguardia.com Serà l’encarregat de posar les primeres notes de la nova edició del festival Guitar BCN. Figura fonamental del rock argentí, Fito Páez està recorrent el món amb Solo piano, un espectacle amb què reconstrue­ix els moments més populars del seu repertori en clau intimista.

HOMENATGE A AUTE

AUDITORI DEL FÒRUM. 2 DE FEBRER. Companys, amics i seguidors il·lustres es reuneixen per retre tribut a aquesta figura imprescind­ible de la cançó d’autor. Entre els noms que el 2 de febrer pujaran a l’escenari de l’Auditori del Fòrum, destaquen Ángel Petisme, Estopa, Jaume Sisa, Maria del Mar Bonet, Quico Pi de la Serra, De Pedro i Andrés Suárez.

JORGE DREXLER

PALAU DE LA MÚSICA. 6 I 7 DE FEBRER. 15% DE DTE.

Entradasde­vanguardia.com Doble cita, al Palau de la Música, amb el cantautor de l’Uruguai establert des de fa anys a Madrid. Amb unes vetllades programade­s pel Festival Mil·lenni, Jorge Drexler porta a Barcelona Silente, un espectacle amb què torna a les arrels interpreta­nt les seves cançons més aclamades, amb l’únic acompanyam­ent de la guitarra.

GRETA VAN FLEET

SANT JORDI CLUB. 22 DE FEBRER. En diuen que poden arribar a ser els Led Zeppelin del segle

Si més no, el seu primer disc, Anthem of the Peaceful Army (2018), és un dels millors exercicis de hard rock guitarrer que s’han fet en molt de temps. Acabats de presentar en societat, en la primera visita que fan a Barcelona els nord-americans s’atreviran amb el Sant Jordi Club.

MASSIVE ATTACK

SANT JORDI CLUB. 13 DE FEBRER. Robert 3D Del Naja (l’home que molts apunten com l’enigmàtic artista de carrer que firma la obres com a Banksy) i Grant Daddy G Marshall es tornen a trobar per celebrar el vintè aniversari de Mezzanine. Publicat l’any 1998 i amagatall de temes com Teardrop, Angel, Risingson i Inertia Creeps, es tracta d’un dels puntals de la música trip-hop i un dels discos més rellevant i influents de la música en general de les últimes dècades dels segle

OZZY OSBOURNE

PALAU SANT JORDI. 3 DE MARÇ.

Va ser un dels noms més destacats en l’última edició del Rock Fest. Menys d’un any després, Ozzy Osbourne torna a Barcelona, aquesta vegada fent escala en la que s’ha anunciat com la seva gira de comiat. El príncep de les tenebres repassarà per última vegada els seus èxits en solitari i els seus clàssics amb Black Sabbath. PALAU SANT JORDI. 12 DE MARÇ. Va visitar-nos mesos enrere en la gira de reunió de la (quasi) formació original de Guns N’Roses, i Slash tornarà el març vinent a Barcelona, ara liderant la seva banda, Myles Kennedy and the Conspirato­rs. El mític guitarrist­a de

Florence Welch és la veu de Florence + the Machine. A la dreta, Mumford and sons barret de copa ocuparà l’escenari del Sant Jordi amb els temes de Living the Dream (2018), el seu últim disc.

KETAMA

AUDITORI DEL FÒRUM. 15 DE MARÇ. Separats el 2004, mesos enrere Ketama anunciaven el retorn. Els cosins Carmona celebren aquesta reunió amb el No estamos locos Tour 2019, una gira que passarà per Barcelona a mitjan mes de març i on recuperara­n els temes que van fer d’ells una de les millors formacions, i de més èxit, de flamenc fusió.

FLORENCE + THE MACHINE

PALAU SANT JORDI. 20 DE MARÇ. Entre l’indie i el mainstream, és una de les veus que han marcat el camí que ha seguit el pop en el nou mil·lenni. La cantant londinenca Florence Welch ha iniciat una gira en grans recintes per presentar

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain