La Vanguardia - Què Fem

La ginebra i la tònica, inseparabl­es

LA PREPARACIÓ D’UN GINTÒNIC DE PRIMERA ÉS UN ART ETÍLIC RESERVAT ALS MILLORS MIXÒLEGS. PER AIXÒ, US PROPOSEM QUATRE LOCALS BARCELONIN­S ON GAUDIR DE LA CREATIVITA­T ‘GINTONIQUI­ANA’ EN LA MÀXIMA ESPLENDOR

- TEO CAMINO FOTO: MARIA DIAS

El gintònic és el rei indiscutib­le de l’escena nocturna barcelonin­a, la beguda de moda a la nostra ciutat. Una barreja de ginebra i tònica que pot semblar simple, però que no ho és si busquem l’excel·lència... Per això, us proposem quatre llocs on tastar-lo.

IDEAL COCKTAIL BAR

ARIBAU, 89. METRO: PROVENÇA (FGC). TELÈFON: 934 531 028. HORARI: DE DL. A DS., DE 12.30 A 2.30H; DIUMENGE, TANCAT. PREU MITJÀ GINTÒNIC: 11€.

Idealcockt­ailbar.com

“Hi ha un gintònic per a cada moment del dia i per a cada persona”, explica Josep Maria Gotarda, propietari de l’Ideal Cocktail Bar, una cocteleria que va fundar el seu avi, Antonio Gotarda, l’any 1931. Refugi de mestres com Josep Pla (whisky i Dry Martini) primer, i Manuel Vázquez Montalbán (whisky de malta) després, l’Ideal conserva un aire British i el savoir faire de les coctelerie­s clàssiques. “Des de fa tres o quatre anys, la gent vol tornar a gaudir de la ginebra en la seva essència. Hem tornat al clàssic”, explica en Josep Maria. “A partir de cada client confeccion­em el gintònic”, afegeix aquest amant del bon beure que regenta aquest establimen­t, on elaboren alguns dels millors gintònics de la ciutat. Recomanaci­ó de la casa: gintònic de Williams Chase.

• BAR TREZE

MAJOR DE SARRIÀ, 115. METRO: REINA ELISENDA (FGC). TELÈFON: 932 506 499. HORARI: CADA DIA, DE 8 A 00H; DV. I DS., DE 9 A 2H. PREU MITJÀ GINTÒNIC: 9€.

Facebook: Bar Treze

En aquest íntim racó de Major de Sarrià, podreu triar entre prop de 300 ginebres que us oferirà l’Esther, campiona del Concurs de Gintònics d’Espa-

nya el 2011. El de Seagram’s, com gairebé a tot arreu, és el que surt més, però l’especialit­at de la casa és el gintònic de Tanqueray Ten, tònica prèmium i twist de llima. La darrera novetat és el de Tanqueray Sevilla, molt més aromàtic, “amb taronja, llimona o el que al client li vingui més de gust”, explica l’Oriol, que fa més de cinc anys que va obrir el Bar Treze amb la seva parella, la Mar, i ja van camí de convertir-se en tot un clàssic de la zona alta. No us podeu perdre el racó de la terrassa, entre oliveres, bombetes rodones i, en aquesta època de l’any, estufes.

NEGRONI

JOAQUÍN COSTA, 46. METRO: UNIVERTITA­T (L1, L2). HORARI: DIVENDRES I DISSABTE, DE 19 A 3H; DE DILLUNS A DIJOUS I DIUMENGE, DE 19 A 2.30H. PREU MITJÀ GINTÒNIC: 9€. Negronicoc­ktailbar.com Si buscàveu un gintònic de maduixa amb moltes fruitetes i gust de macedònia, potser la cocteleria Negroni tampoc és el vostre lloc. En aquest local, que va rebre un premi FAD d’interioris­me, fa quinze anys que preparen el gintònic com Déu mana: servit en un got ample, amb gel, pela de llimona i tònica Schweppes o Fever Tree, sense estridènci­es, respectant al màxim el sabor d’una bona ginebra. I no tenen carta perquè no els cal. Javier

Cejas, autor del llibre Gin Tonic

(Editorial Morsa), i Dani Gómez,

bàrman expert i copropieta­ri del local, són dos amants d’aquest destil·lat. Així, doncs, acosteu-vos a la barra i deixeu-vos aconsellar. Us agrada més seca o més aromàtica? Fins i tot, si us hi atreviu, us deixaran tastar la ginebra abans d’afegir-hi la tònica. Sublim!

L’ENTRESÒL

PLANETA, 39. METRO: FONTANA (L3). TELÈFON: 685 533 941. HORARI: DE DIMECRES A DIJOUS, DE 20 A 2H; DIVENDRES I DISSABTE, DE 20 A 3H. PREU MITJÀ GINTÒNIC: 8 EUROS. Instagram: entresolba­r

En un dels carrerons que desemboque­n a la gracienca plaça del Sol, trobem L’Entresòl, un petit

local que va obrir fa més de vuit anys, quan la febre del gintònic tot just començava a Barcelona. Recordo que estava ple de gom a gom, i que es podia sortir dissimulad­ament i prendre la copa al carrer. Això ha canviat, i el respecte pels veïns ha millorat, però els quadres de l’interior continuen plens de possibles combinacio­ns a l’hora de beure un bon gintònic. En Miles recomana el de l’aromàtica ginebra gallega Nordés, preparada amb raïm i llorer, i el de Martin Millers, servit amb pebre i pela de llimona. Al fons de l’establimen­t, si esteu de sort, trobareu lloc als sofàs, però potser la banda sonora de L’Entresòl ( I Follow Rivers, de Lykke Li) us impedirà estar-vos quiets. Bon ball, bon gintònic i molt bona nit!

 ??  ?? A la cocteleria Negroni respecten al màxim el sabor d’una bona ginebra.
A la cocteleria Negroni respecten al màxim el sabor d’una bona ginebra.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain