La Vanguardia - Què Fem

Que ningú es mogui del seient!

-

poden fer saltar espurnes. Per cert: si no us podeu arribar al teatre, heu de saber que la major part d’aquestes sessions i tots els col·loquis que organitza el Lliure els podeu seguir en directe o recuperar enregistra­ts al seu web. Un cop més, cal evitar les presses, també, a l’hora de sortir. I és que ara, amb una mica de sort, comença la postfunció, conduïda per una persona que us donarà informació addicional del que heu vist, i en què l’equip creatiu de l’espectacle estarà disposat a respondre les preguntes més rebuscades (tampoc no us passeu!). Precisamen­t, el web Recomana està a punt de donar a conèixer el calendari de les primeres postfuncio­ns que ens té preparades per a aquest 2019: haurem d’estar a l’aguait.

Però, de moment, ja podeu tornar al TNC i omplir l’agenda amb el col·loqui (25/1) que tindrà lloc després de la representa­ció d’Afanys d’amor perduts, amb la presència d’una gran coneixedor­a del món medieval reflectit a l’obra de Shakespear­e com és Antònia Carré-Pons.

I pocs dies després (8/2), el filòsof Josep Maria Esquirol ens donarà la seva visió sobre el teatre èpic i polític de Brecht, un cop acabada la funció de La bona persona de Sezuan.

Si fem com a l’apartat anterior i anem cap al Lliure, hi trobarem Xavier Graset moderant els col·loquis que tindran lloc després de les representa­cions d’Incògnit (10/3) i Mar de fons (17/3), per esmentar les que ens queden més a prop.

Però que ningú es pensi que això dels col·loquis és una exclusiva de les grans institucio­ns: anoteu-vos com a mostra el que organitza Projecte Ingenu en col·laboració amb el Teatre Akadèmia (un altre espai ben donat a aquesta mena d’activitats) a l’Escenari Joan Brossa (10/2), al voltant de La dona pantera, la molt peculiar revisió del mite de Dom Joan signada per Josep Palau i Fabre.

Un cicle amb tots els ets i uts

Anem cap a la Sala Beckett, perquè hi trobarem un bon exemple de totes les possibilit­ats que ofereix muntar un cicle al voltant d’un tema determinat. En aquest cas, el cicle (organitzat en col·laboració amb la Universita­t Oberta de Catalunya) porta el títol de Res no és mentida. Joves i ficció en temps digitals. I, evidentmen­t, inclou la programaci­ó d’espectacle­s teatrals tan estimulant­s com

El chico de la última fila (Sergi López, Míriam Iscla i David Bagés formen part del repartimen­t), amb les correspone­nts postfuncio­ns (la d’aquest muntatge és el 24/1). I cal afegir-hi les lectures dramatitza­des de textos com Martí (19/2) o Ya Ya ( 2/4). Però el tema dóna per a tant que al voltant també hi trobarem Albert Sánchez Piñol dissertant en conferènci­a sobre Realitat i ficció: una frontera cultural? (22/1), Francesc Núñez, Mavi Sánchez Vives i Jordi Vallverdú oferint la seva perspectiv­a de la qüestió a Virtual i real: els límits de la subjectivi­tat (5/2), i Gemma San Cornelio, Daniel Aranda i Núria Guiu donant encara un nou gir al debat a Veritat i mentida: joves, autenticit­at i poder (26/2). Per opinions diferents, que no quedi.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain