La Vanguardia - Què Fem

Des de la Filmo, amb amor

-

Ara que Sílvia Munt es disposa a estrenar el muntatge de ‘Dogville’, potser us ve de gust recuperar l’obra mestra cinematogr­àfica de Lars von Trier que l’inspira (7/5).

O comparar la ‘Tosca’ de Puccini programada pel Liceu amb aquella que va filmar Benoît Jacquot als mateixos escenaris romans on transcorre l’òpera (11/6). O gaudir de les esplèndide­s imatges en 3D de la ‘Pina’ de Wim Wenders (28/5) i comprovar, al Mercat de les Flors, la petjada creativa que la Bausch continua deixant a la dansa d’ara mateix. Tot això i molt més és el que proporcion­a el cicle ‘Per amor a les arts’ programat per la Filmoteca de Catalunya, que permet combinar la visita a una exposició o l’assistènci­a a un concert amb la projecció d’una pel·lícula relacionad­a amb el tema. I no oblideu que una manera fantàstica de gaudir en directe de les millors òperes i muntatges escènics sense sortir de la ciutat és assistir a les projeccion­s de grans espectacle­s internacio­nals programade­s per alguns dels nostres cinemes: ben aviat tindrem, als Yelmo, la ‘Lucrezia Borgia’ de la Comédie Française (31/1), o ‘La gata sobre el tejado de zinc’ amb Sienna Miller programada pel National Theatre (28/2). Jo no me’ls perdria!

Amb el micro a la mà, Lluís Homar s’adreça als espectador­s en un dels espais del TNC. una porqueta (DEL 22 AL 24/1), per comprovar si la vostra idea mental del text coincideix amb el que veureu a l’escenari. Doncs la Beckett us ho posa fàcil, publicant ella mateixa tots aquests textos. I publicant alhora una revista, (Pausa.) Quadern de teatre contempora­ni, que és tot un referent per a qui vulgui aprofundir i teoritzar sobre la dramatúrgi­a d’ara mateix.

Anant aquest cop cap al món digital, la revista Teatral.net, la nostra degana en xarxa, constituei­x un altre referent imprescind­ible: al seu web renovat podeu trobar entreviste­s serioses i tocs de frivolitat; reportatge­s locals i cròniques del que passa al West End o a Broadway, articles d’opinió i cartellere­s posades sempre ben al dia.

Preparant-se l’obra al club

els condueixen– i el Servei de Bibliotequ­es de la Generalita­t de Catalunya. I s’integren en el projecte Llegir el Teatre, entre els objectius del qual hi ha el de donar una bona empenta a l’edició de textos teatrals: aquí cal remarcar la funció que té Arola Editors en tot plegat, editant volums recopilato­ris d’autors fonamental­s –el que està dedicat a Josep Maria Benet i Jornet està a punt de sortir de màquines!– i possibilit­ant que pràcticame­nt cada cop que aneu al TNC pugueu comprar de seguida, i a molt bon preu, el text de l’obra que heu vist. El cas és que gràcies a aquests clubs, podreu compartir la lectura de les obres programade­s al Nacional i discutir-ne l’entrellat en grup abans d’assistir a la representa­ció: quin gust, anar a veure un Shakespear­e o un Calderón amb aquest bagatge!

Una escènica sala d’exposicion­s

 ??  ??
 ??  ?? Nicole Kidman a la pel·lícula ‘Dogville’.
Nicole Kidman a la pel·lícula ‘Dogville’.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain