La Vanguardia - Què Fem

EL TEATRE QUE ES LLEGEIX

-

Pel que fa tant a la lectura d’obres teatrals com a la lectura de publicacio­ns centrades en exclusiva en temes teatrals, tenim on triar: fins i tot, encara que moltes de les revistes teatrals en paper de vegades hagin tingut una vida més efímera de la que es mereixien. Ja que a l’apartat anterior ens trobàvem de visita a la Beckett, potser us han vingut ganes de reviure en lletra escrita èxits recents de la sala, com ara Una gossa en un descampat o L’alegria, o avançar-vos a les ben properes representa­cions de Peppa Pig pren consciènci­a de ser Però tornem al paper, perquè estem a punt de ficar-nos en uns clubs de lectura en què només es llegeix teatre. Aquests clubs (visquis on visquis del territori, segur que en tens un a prop de casa) estan organitzat­s pel TNC –que també s’encarrega d’assessorar com cal les persones que Tornem al tema de les presses, encara que sembli reiteratiu? Quants cops heu arribat amb el temps just a la Sala Gran del TNC, sense adonar-vos que a l’immens vestíbul es podia veure una exhibició rela- cionada amb els espectacle­s programats, com ara la dedicada a l’Epicentre Rusinyol que va hi estar instal·lada fins fa poques setmanes?

Doncs per començar a tenir en compte que no sempre cal anar al Macba o al Mnac per gaudir d’una bona exposició, ara mateix teniu l’oportunita­t d’obrir la porta dels camerinos on les nostres estrelles i els nostres astres escènics es fan l’últim retoc per deixar-nos enlluernat­s quan surtin a l’escenari. Des de Núria Espert o Anna Lizaran, passant per Ralph Fiennes: ningú no s’ha escapat de l’objectiu de Sergio Parra, al llarg dels quinze anys que ha passat fent fotografie­s als Camerinos: unes imatges que ara podeu veure repartides entre el Lliure de Gràcia i el Lliure de Montjuïc.

I, si esteu en aquest últim, no us costa res arribar-vos fins a l’Institut del Teatre per veure la mostra Projecte Vaca.20, que resumeix les dues dècades que fa que aquest col·lectiu reivindica amb mirada feminista la presència de les dones als nostres escenaris: a l’IT, sempre trobareu exposicion­s tan estimulant­s com aquesta.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain