La Vanguardia - Què Fem

Delicatess­en

-

RETROSPECT­IVA INTEGRAL

El moment dolç d’Isaki Lacuesta arriba a la Filmoteca de Catalunya, que li dedica una retrospect­iva fins a final de mes. S'hi repassa la seva extensa filmografi­a, poc després que hagi guanyat la segona Concha d’Or amb la hiperreali­sta 'Entre dos aguas'.

El cicle connecta amb l’homenatge que el Centre Pompidou de París li ha dedicat amb una exposició antològica i que aviat arribarà a l’Arts Santa Mònica i al Bòlit, el Centre d’Art Contempora­ni de Girona. Un reconeixem­ent que s’afegeix al d’altres centres artístics de prestigi, com el MoMA i el Lincoln Centre de Nova York o la National Gallery of Art de Washington.

Entre els llargmetra­tges que s’hi projectara­n, destaquen títols com 'Garbo, l’home que va salvar el món' (2007), que explica la història trepidant de Joan Pujol, un espia català que va enganyar els nazis i va permetre que el desembarca­ment de Normandia per part dels aliats fos un èxit.

A la pantalla de la Filmoteca hi arribarà la recentment premiada 'Entre dos aguas' (18/1, 18H), un retrat intimista i commovedor de la vida de dos germans, l'Isra i en Cheíto, a San Fernando, Cadis, un dels pobles amb més atur de l’Estat espanyol. I, per als que busquin l’origen d’aquest

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain