La Vanguardia - Què Fem

Oblideu el que sabeu

EL LAB COMBINA LA RESTAURACI­Ó AMB LA INVESTIGAC­IÓ DE NOUS SABORS I TEXTURES

- ÒSCAR GÓMEZ

La parella formada per Natalia Puente (gerència, sala) i Òscar Ferré (cuina) ha posat en marxa el projecte LAB a Hostafranc­s, a tocar de casa, allunyats d’un centre que tot ho eixampla (lloguers i expectativ­es). Fora de la zona de confort per als comensals amants de la cuina més contemporà­nia i actualitza­da. La valentia és un valor afegit en una Barcelona un pèl massa estandardi­tzada, farcida de cartes repetitive­s amb l’atractiu gastrosexi de mastegar una vegada i una altra la mateixa sorra. Ens interessen les cuines on sorgeix l’excitació! Deixar-se sorprendre

Al LAB aposten per una cuina altament tecnificad­a, juganera en presentaci­ons i textures sobre combinacio­ns de menges clàssiques. En algunes ocasions puntuals, aquesta tècnica refinada pot

El xef Òscar Ferré, juntament amb la cap de sala Natalia Puente, estan al capdavant del projecte. ser una mica invasiva, tot i que en general aconseguei­xen ser un bon vehicle de transmissi­ó de sabors i aromes, que és l’objectiu final.

Oblida-ho tot és el missatge escrit en una petita cartolina que trobem quan seiem a taula. Ideal per a gormands d’esperit explorador. La sala és menuda, pulcra i diàfana. Només té quatre taules i un petit reservat. No sóc expert en bricolatge, però diria que alguns elements els han muntat l’Òscar i la Natalia mateix. Una pista subtil que a algú li pot semblar irre- llevant, no és el nostre cas. Sense carta. Menús de degustació de 39 i 55 euros. Un cop a la taula

En la seqüència d’esmorzar salat destaca la brillant combinació de formatge aromatitza­t amb farigola i ta- ronja. Més freds ens deixen el croissant amb semicuit i la torrada fundent amb ibèric i formatge Bauma.

La lasanya efímera per menjar amb les mans és un skyline de làmines cruixents amb farcit d’escalivada, acompanyad­a amb ceba confitada i el suc condensat de l’enfornamen­t vegetal. Recorda el plat homenatge de Bottura a les vores cruixents de la lasanya de l’àvia que ell manllevava a pessics des de sota la taula. Domini dels sabors fumats i càlids de l’escalivada. Bravo.

Sensaciona­l el plat fulles de tardor. Fulles tardorenqu­es fetes de patata deshidrata­da cobrint la potència boscana dels bolets en tres maneres: duxelles (preparació clàssica de bolets finament picats, escalunyes i mantega), escapçats a trossos i en brou intens servit a taula. Remulla el conjunt i obliga a la plaent cullerada.

En els noodles del mar, la sopa és un vehicle intel·ligent per al mar i muntanya. Calamar cru tallat finament amb daus de pollastre confitat, alls tendres i alga nori. A taula, el brou d’au cou el cefalòpode. Conjunt rodó i elegant al qual sobra la cullerada de caviar (es cou i dispersa en el conjunt líquid del plat).

A la sarsuela desordenad­a es combina el rap amb la gamba en carpaccio i la salsa abundant d’una bullabessa emulsionad­a. Complement d’aire de julivert i crumble d’all i avellana com a picada. Pastís de poma en textures i mossegades diverses, amb una poma esfèrica excepciona­l de gloriós esclat final. Pam!

LAB RESTAURANT

●●● ●●

ROSSEND ARÚS (HOSTAFRANC­S - LA BORDETA). METRO: PLAÇA DE SANTS (L1, L5). TEL: 680 638 186. HORARIS: DE DJ. A DS., DE 21 A 00H; DS. I DG., DE 13.30 A 16H. MENÚ DE DEGUSTACIÓ: 39 O 55 EUROS.

Labrestaur­ant.es

• FORMATGES DE TEMPORADA

El restaurant Rías de Galicia acaba d’organitzar el seu tradiciona­l tast de formatges per escollir les especialit­ats que entraran a formar part de la seva carta (i també de l’Espai Kru) en els propers dies. Entre els guanyadors, trobem els italians Taleggio de Villongo, Pecorino di Fossa i Cusié de castanya, els francesos Couronne lochoise i Vacherin du Haut-Doubs, els catalans Altejó i Eth Lenguat, l’irlandès Cashel Blue i un fantàstic Gruyère d’Alpage Reserva de Suïssa. NOVA CARTA DE FORMATGES. RÍAS DE GALÍCIA I ESPAI KRU. LLEIDA, 7.

Riasdegali­cia.com

• SABORS AL NATURAL

Només mirar-les, ja es nota que són unes empanades diferents. Hi ha fifififins a 16 varietats de Les Muns, com ara la de pernil i formatge, la de pollastre al curri, la de tofu fumat i quinoa, la de porc a la cervesa o la de xocolata i plàtan. La seva massa de colors s’aconseguei­x tintant la farina amb sucs naturals de pastanaga, tomàquet i espinacs, en una aposta pels sabors naturals i sense conservant­s. Les podreu trobar a un total de deu establimen­ts a la ciutat. LES MUNS. CONSULTEU ESTABLIMEN­TS AL WEB. 20% DE DESCOMPTE.

Lasmuns.com

 ??  ?? Els raviolis fumats amb gambes amb allada són un dels plats del menú.
Els raviolis fumats amb gambes amb allada són un dels plats del menú.
 ??  ??
 ??  ?? El deliciós Altejó de la Cerdanya.
El deliciós Altejó de la Cerdanya.
 ??  ?? Les empanades de Les Muns.
Les empanades de Les Muns.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain