La Vanguardia - Què Fem

L’ou torna a ballar per Corpus

BARCELONA ES PREPARA PER AL CORPUS MENTRE CONTINUEN LES FESTES MAJORS EN ALGUNS BARRIS

-

Preparats per veure ballar l’ou? A partir del dijous 20 de juny, Barcelona s’engalana per celebrar el Corpus Christi i, com és tradició, podreu recórrer claustres, patis i jardins de la ciutat per veure l’ou com balla als brolladors, guarnits per a l’ocasió amb motius florals i cireres. El pati del Palau del Marquès de Llió, el jardí del Museu Marítim i el claustre de la catedral de Barcelona són alguns d’aquests espais que obriran les portes. Enguany, com a novetat, l’Associació Cultural Joan Amades prepara diverses rutes guiades que us descobrira­n els edificis patrimonia­ls de la Barcelona Vella on s’organitza l’ou com balla (cal inscripció).

Flors i més flors

També trobareu catifes florals en espais habituals i en nous escenaris, com l’atri de la parròquia de Sant Ramon de Penyafort i el pati del Palau Nadal. La Casa dels Entremesos és un altre centre neuràlgic de l’efemèride, amb una catifa floral i exposicion­s dedicades a la imatgeria festiva. De fet, podreu contemplar el Seguici Popular de Barcelona (gegants, bestiari i balls) a l’ajuntament fins al dia 23 de juny, quan sortirà al carrer amb motiu de la Processó de Corpus.

Continuem de festa als barris

En paral·lel, se celebren festes majors en alguns districtes de la ciutat, amb activitats de caire tradiciona­l, concerts, àpats populars i balls. Moltes comencen aquest cap de setmana: Fort Pienc (del 13 al 26/6), Can Baró (del 14 al 16/6), La Verneda (15 i 16/6), Can Peguera i Turó de la Peira (del 14 al 23/6) i Vall d’Hebron (del 15 al 24/6). A la Via Trajana ia La Pau, la festa començarà la setmana que ve (18 al 30/6), mentre que a la Font de la Guatlla s’acaba diumenge.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain