La Vanguardia - Què Fem

Productes de proximitat als millors mercats

ELS MERCATS DE PAGÈS ENS PERMETEN TASTAR FRUITES I VERDURES LOCALS QUE CONSERVEN TOT EL SABOR

- QUÈFEM

Al Baix Llobregat saben de la importànci­a del producte de proximitat i de la sostenibil­itat mediambien­tal. Per aquest motiu, pràcticame­nt cada dia de la setmana podeu trobar, a diferents poblacions de la comarca, la pagesia del Parc Agrari del Baix Llobregat venent els seus productes a peu de carrer, als anomenats Mercats de Pagès.

El savoir faire dels pagesos de la comarca es nota en uns productes de qualitat que tindreu a l’abast i faran que les vostres amanides pertanyin a una nova dimensió.

Des la carxofa del Prat fins a l’espàrrec de Gavà (segons temporada) podreu assaborir fruites i verdures conreades gairebé al costat de casa.

Una tendència en auge

Els Mercats de Pagès s’estan recuperant a molts pobles de la comarca i s’han convertit ja en una manera fàcil de comprar directamen­t de l’agricultor productes frescos del Parc Agrari, és a dir, de km 0, de temporada i d’alta qualitat. Amb tot, la comarca ha aconseguit convertir-se en un referent gastronòmi­c dels voltants de Barcelona, perquè molts dels seus restaurant­s no només confien en els productes de la zona sinó que els volen donar a conèixer a tots els comensals amb receptes d’allò més innovadore­s.

MERCATS DE PAGÈS

Diverses localitats i horaris. Gavà (cada dimarts, de 9 a 14h, al Parc de la Torre Lluc); Viladecans (cada dimecres, de 9 a 14h, al voltant de Can Xic); Esplugues de Llobregat (cada divendres, de 16 a 20h, al carrer de l’Església); Sant Boi de Llobregat (cada divendres, de 15 a 21h, a la Rambla Rafael Casanova); Colònia Güell (cada dissabte, de 9 a 14h, al Camet); Sant Vicenç dels Horts (cada dissabte, de 9 a 14h, a la Plaça de Narcís Lunes); El Prat de Llobregat (cada dissabte, de 9 a 14h, a la Plaça Pau Casals); Cornellà (cada diumenge, de 10 a 14h, al Parc de Can Mercader); Sant Feliu de Llobregat (cada diumenge, de 10 a 14h, al Parc Torreblanc­a). Turisme. elbaixllob­regat.cat

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain