La Vanguardia - Què Fem

Benestar compartit al Vallès Oriental

CULTURA, HISTÒRIA, ESPORTS I TRADICIONS PER A UNES PETITES VACANCES BEN A PROP DE CASA

-

Una comarca per desconnect­ar molt a prop de Barcelona i gaudir de la natura, la cultura, la història i els esports a l’aire lliure. El Vallès Oriental és un destí idoni per a una escapada en família.

Pels seus paisatges i riquesa ecològica, amb quatre parcs naturals i dos espais d’interès natural, la comarca és un espai privilegia­t per practicar el senderisme -hi ha més de 1.000 quilòmetre­s de senders senyalitza­ts- entre els boscos de fulla perenne del Montnegre-Corredor, o fer petites excursions amb els més petits per la plana. I, fins i tot, per posar a prova les cames pujant a algun dels cims que coronen la comarca com les Agudes o el Matagalls. També es poden realitzar un munt d’activitats com rutes a cavall, visitar una granja en família o descobrir la comarca des de l’aire.

Espais culturals

El Vallès Oriental té una cultura rica i atractiva. Per la seva situació geogràfica entre el Montseny i la Serralada Litoral, s’ha convertit en un nexe de comunicaci­ó entre Barcelona i les comarques de Girona i França. Per això hi trobem nombrosos museus, com el Thermalia, a Caldes de Montbui, el Museu de Granollers, el del Bosc i la Pagesia, a Vallgorgui­na, o el Museu Municipal Can Xifreda, a Sant Feliu de Codines. Centres

Modernisme d’Estiueig al Vallès Oriental – Casa Clapes. que ens permeten conèixer la història i la cultura d’aquest territori. A banda, durant tot l’any, se celebren festes populars, mercats medievals i trobades com la Festa d’Herbes Remeieres i Culinàries o l’Escaldariu­m, que ens acosten a les tradicions més arrelades de la comarca.

Arquitectu­ra de nivell

Tradiciona­lment, el Vallès Oriental ha estat lloc d’estiueig de la burgesia barcelonin­a i per això hi trobem meravelles arquitectò­niques creades per un dels pioners del modernisme, en Manel Joaquim Raspall, a Cardedeu, La Garriga, Granollers, l’Ametlla o El Figaró-Montmany. Cases que ens parlen de la societat de l’època però també de la cultura, com algunes de les activitats que es poden fer a la comarca, des de la Ruta del Modernisme d’Estiueig a visites teatralitz­ades a Mons Observans o a la Farmàcia Balvey. Però si ens ve de gust descansar i agafar forces, la comarca també té una rica oferta de benestar termal que ja van descobrir els romans, com ho demostra la vil·la de Can Terrers de La Garrriga o les termes de Caldes de Montbui.

El Vallès Oriental és benestar que es comparteix, una comarca amb tots els ingredient­s per gaudir d’unes petites vacances ben a prop de casa.

 ?? FOTO: CONSELL COMARCAL DEL VALLÈS ORIENTAL ?? El Vallès Oriental des de l’aire.
FOTO: CONSELL COMARCAL DEL VALLÈS ORIENTAL El Vallès Oriental des de l’aire.
 ?? FOTO: CONSELL COMARCAL DEL VALLÈS ORIENTAL/MANEL CUESTA ??
FOTO: CONSELL COMARCAL DEL VALLÈS ORIENTAL/MANEL CUESTA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain