La Vanguardia - Què Fem

Osona, per terra mar i aire

LA COMARCA ÉS L’INDRET PERFECTE PER GAUDIR D’ACTIVITATS A L’AIRE LLIURE I DESCOBRIR LA SEVA GASTRONOMI­A

- QUÈFEM

Amb un dels millors paisatges de la Catalunya interior, Osona ofereix un ampli ventall d’opcions d’oci, especialme­nt indicades per a l’estiu. Circuits i rutes de senderisme o de bicicleta de muntanya es combinen amb activitats culturals o passejos amb globus aerostàtic per ajudar-nos a descobrir tot allò que amaga el territori.

Salts d’aigua espectacul­ars, ermites i esglésies enmig de paisatges rurals, coves i balmes plenes d’històries de bandolers... Osona ens sorprendrà a cada passa, també amb una destacada oferta gastronòmi­ca en què destaquen productes de la terra com els famosos embotits, la tòfona negra o iniciative­s com la recuperaci­ó de blats antics per a l’elaboració del pa.

Diversió per terra, mar i aire

Activar-nos aprofitant el bon temps de l’estiu i moure’ns per l’àmplia xarxa de camins de la comarca és un dels millors plans que ens ofereix aquest territori per gaudir de l’aire lliure. Cinc senders de gran recorregut, una desena de petit recorregut i una infinitat de camins locals, ens conviden a recórrer tots els seus racons, a la vegada que descobrim un paisatge de boscos de faigs i roures, rius, rieres, canals, molins i fàbriques.

Atractius per terra i també a l’aigua. I és que encara que no ho pugui semblar, activitats aquàtiques com el kayak, l’esquí nàutic o la vela esportiva, que es practiquen al pantà de Sau, també ens proporcion­en opcions per a refrescar-nos quan la calor es deixi notar amb més intensitat. Per altra banda, una de les opcions d’oci estrella d’Osona els passejos en globus aerostàtic. Amb sortides des de diversos punts, ens permetran contemplar el paisatge com no ho havíem fet mai, en una experiènci­a que segur que serà inoblidabl­e.

Aparador gastronòmi­c

Els productes gastronòmi­cs més típics de la zona són un altre dels atractius per descobrir. Rutes temàtiques, i experiènci­es guiades ens permetran fer-ho amb la garantia de no perdre’ns cap detall. Per exemple, la Ruta del Pa del Lluçanès, que ens apropa a les formes més tradiciona­ls de produir aquest aliment; però també la Ruta de la Llet, plena d’obradors que creen productes únics i restaurado­rs que els incorporen magistralm­ent a les seves cartes. Més informació: Osona Turisme

Tel.: 938 851 715 Osonaturis­me.cat info@osonaturis­me.cat

• •

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain