La Vanguardia - Què Fem

Senderisme i història de Catalunya

LES RUTES DEL CAMÍ OLIBA US PORTARAN A SEGLES D’HISTÒRIA DE L’ART ROMÀNIC CATALÀ MÉS REPRESENTA­TIU

-

El Camí Oliba és un sender de gran recorregut (GR-151) que connecta algunes de les obres més emblemàtiq­ues de l’art romànic català. Transcorre entre Montserrat i els Pirineus i passa per algunes de les ciutats i pobles amb més història de la Catalunya Vella, com Manresa, Vic, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Creua el paisatge d’interior i de mitja muntanya de les comarques del Bages, Moianès, Osona i el Ripollès en un itinerari poc exigent i envoltat de serveis turístics i comercials de gran valor afegit.

No només un camí

El Camí Oliba és un autèntic museu al mig de la natura. És art, cultura i història en la seva essència, en espais gairebé inalterats al llarg dels temps. És un recorregut pels orígens de Catalunya, quan personatge­s com el bisbe i abat Oliba van decidir repoblar i cristianit­zar aquestes terres sembrant-les d’esglésies i monestirs.

Avui, aquest camí ja transitat pels nostres ancestres s’omple de nous caminadors, excursioni­stes i corredors que es proposen cobrir els seus gairebé 300 quilòmetre­s íntegramen­t, ja sigui de nord a sud o de sud a nord, per etapes de pocs dies o bé per trams d’una sola jornada.

Les seves passes o pedalades contribuei­xen a escampar, encara més, el coneixemen­t d’aquestes obres mil·lenàries. Més informació: Associació Rutes del Romànic

Tel.: 646 295 701 Camioliba.cat Camioliba@gmail.com

• •

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain