La Vanguardia - Què Fem

Explorant una immensa terra de vi

EL PENEDÈS OFEREIX AL VISITANT VINYES, CAVES I CELLERS, A MÉS D’ACTIVITATS PER DESCOBRIR UN PAISATGE GENUÍ

-

Espais naturals privilegia­ts envoltats de vinyes a pocs quilòmetre­s de Barcelona. El Penedès ofereix un entorn paisatgíst­ic únic, ple de patrimoni, masies i, és clar, els cellers i caves que li han conferit el prestigi internacio­nal del que gaudeix. L’enoturisme, la gastronomi­a i les experiènci­es entorn del vi són un dels seus principals atractius, sense oblidar una oferta molt més àmplia d’activitats a l’aire lliure perfecta per a l’estiu.

Una ruta per la terra del vi

La Denominaci­ó d’Origen Penedès és sens dubte una de les més reconegude­s de Catalunya. La influència del sol i la mar Mediterràn­ia fan del Penedès un entorn privilegia­t per al cultiu de la vinya, amb varietats de mil sabors, aromes i cossos. Explorar-les per les diferents zones d’aquesta comarca és sens dubte una de les experiènci­es més recomanabl­es.

Les opcions per a fer-ho són interminab­les. Una de les més habituals són les visites als cellers, que ofereixen, més enllà de la possibilit­at de conèixer els secrets de l’elaboració del vi, tasts i maridatges d’allò més diversos; però també hi ha propostes més originals com ara passejos entre les vinyes o fins i tot festival musicals que tenen lloc al costat del raïm, com ara el Festival Música a les Vinyes. Podrem fer-ho gaudint de les ofertes dels hotels i les cases rurals de la zona.

Amb el vi també com a temàtica principal, un altre dels atractius és el VINSEUM, el Museu de les Cultures i el Vi de Catalunya. Juntament amb el Centre d’Interpreta­ció del Cava de Sant Sadurní d’Anoia, ens ofereixen un complet recorregut per l’univers d’aquesta beguda, des dels seus orígens fins a la copa.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain