La Vanguardia - Què Fem

Les mil cares de Caldes de Malavella

AMB UN RIC PATRIMONI HISTÒRIC I OPCIONS D’OCI A L’AIRE LLIURE, CALDES DE MALAVELLA PROMET UNA GRAN ESCAPADA

-

Un territori a mig camí entre la Costa Brava i la Serra de les Guilleries, ple de contrastos, patrimoni i tradició. Parlem de Caldes de Malavella; i és que més enllà de les seves aigües termals mil·lenàries, la vila ofereix una infinitat de possibilit­ats d’oci per descobrir. Degustar la gastronomi­a de proximitat, gaudir de la natura perdent-se pels seus senders i rutes o aprendre explorant el seu patrimoni històric són algunes de les altres opcions immillorab­les que el poble posa al nostre abast.

Termes romanes

Situada en un lloc estratègic pel que fa a les comunicaci­ons, Caldes ha estat al llarg de la història una terra de pas de pobles i civilitzac­ions que han deixat la seva empremta. Una marca que ara podem descobrir a través de diversos indrets. Un dels principals són les antigues termes romanes, declarades monument d’interès nacional; explorar-les ens aproparà a l’apassionan­t civilitzac­ió romana i a la importànci­a cabdal que els banys públics tenien en l’antiguitat. En una línia similar, el Camp dels Ninots, un dels jaciments paleontolò­gics més importants de la zona, que ens permetrà conèixer com era l’Europa de fa 3,5 milions d’anys.

Una de les millors formes d’explorar aquest patrimoni són les visites guiades a l’exposició del jaciment, les termes romanes, l’església de Sant Esteve, les cases moderniste­s, el nucli medieval i les fonts termals que ofereix l’Oficina de Turisme de la població.

Rutes i senderisme

Per altra banda, si el que busquem és moure’ns i gaudir del contacte amb la natura, Caldes ofereix una xarxa de rutes de senderisme de més de 140 km, perfectes per recórrer el territori. Els camins connecten la vila amb les poblacions veïnes, les diferents ermites de l’entorn i també el luxós PGA Catalunya Resort, considerat el millor camp de Golf de Catalunya, que presenta una important oferta gastronòmi­ca i hotels i apartament­s. Més informació: Oficina de Turisme de Caldes de Malavella Vall-llobera, s/n Tel.: 972 480 103

Visitcalde­s.cat

 ?? FOTO: VIQUIPÈDIA/GIGILAND ??
FOTO: VIQUIPÈDIA/GIGILAND

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain