La Vanguardia - Què Fem

Bona gastronomi­a a Tossa de Mar

TRETZE RESTAURANT­S POTENCIEN LA CUINA TRADICIONA­L TOSSENCA A LA CAMPANYA ‘FIDEUS A LA CASSOLA’

- QUÈFEM

Durant tot el mes de juny, un total de tretze restaurant­s de Tossa de Mar, que formen part del col·lectiu que potencia la cuina tradiciona­l tossenca, participar­an en la 10a edició de la campanya gastronòmi­ca Fideus a la cassola, un plat que ha estat present des de sempre a les llars de Tossa.

Costums que es mantenen

Era costum que cada mestressa de la localitat seguís les receptes de la seva pròpia tradició familiar i que, segons l’època de l’any, la preparés amb uns ingredient­s o uns altres, a vegades amb productes del mar, altres amb productes de la terra o, fins i tot, barrejant productes de les dues procedènci­es en un mateix plat.

Els restaurant­s que s’han adherit a la campanya d’enguany us proposen recuperar algunes d’aquestes receptes tradiciona­ls a través d’un menú complet de tres plats amb un entrant, un plat principal de fideus a la cassola (a escollir entre un mínim de dues varietats diferents), postres i aigua, vi o refresc.

Àmplia varietat

Algunes de les opcions que s’oferiran durant el mes de juny són, entre d’altres, els fideus mariners a l’estil de Tossa; els de cullera amb lluerna; a la cassola amb llobregant; de senyoret, tot net i pelat; els fideus amb verduretes de temporada; amb costelló, salsitxa i galeres pelades amb puntets d’allioli de safrà; els fideus a la cassola amb llamàntol i cloïsses; i a la crema de marisc.

A més, també tindreu l’oportunita­t de tastar els fideus negres amb sèpia i gamba de Blanes; amb escamarlan­s; al carbó; amb carxofes i calamarset­s; amb cabra de mar; o a la cassola amb llagosta. Propostes delicioses que ens apropen a la cultura d’aquesta localitat gironina.

Els establimen­ts que participen en aquesta edició són Bahia, Can Carlus, Can Pini, Capri, Castell Vell, El Petit de Can Carlus, L’Ajustada, Marina, Mestre d’Aixa, Sa Barca, Sa Muralla, Victòria i Víctor. Més informació de la campanya a Infotossa.com

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain