La Vanguardia - Què Fem

Els boscos terapèutic­s de les terres gironines

SÈLVANS OFEREIX ‘BANYS DE BOSC’, EXPERIÈNCI­ES IMMERSIVES PER RELAXAR-NOS EN CONTACTE AMB LA NATURA

- QUÈFEM

Silenci, calma i reconnexió amb la natura. Són tres elements clau en els “banys de bosc”, originals passejades en entorns naturals envoltats d’arbres amb objectius terapèutic­s. L’associació Sèlvans de Girona ofereix la possibilit­at de gaudir d’aquesta reconforta­nt experiènci­a i de submergir-nos en la natura per deixar enrere el tràfec de la ciutat i la vida quotidiana.

Pensats com a passejos guiats en petits grups, es poden dur a terme pels boscos de diferents poblacions del territori gironí, des de Caldes de Malavella a Olot, passant per Sant Hilari Sacalm o la Jonquera. Tots ells amb arbres i fauna diferent però sempre amb l’element comú de la tranquil·litat i la placidesa. Tots ells accessible­s per a totes les edats i condicions. Alguns inclouen també alguna activitat especial en acabar el recorregut, com ara un tast de vi.

Un bany diferent

Els banys de bosc tenen múltiples beneficis per a la salut a través de l’arbologia forestal, caminar lent i la relaxació. Els participan­ts de l’experiènci­a gaudiran del guiatge profession­alitzat, amb profession­als que han completat cursos d’extensió università­ria en la matèria i que els conduiran per un itinerari i una infraestru­ctura especialme­nt dissenyats per a l’activitat.

Els “banys de bosc” són una iniciativa ecoturísti­ca pionera a Catalunya inspirada en models existents al Japó, als Estats Units o Corea del Sud. Més enllà de l’aportació al nostre benestar personal, l’activitat també permet conèixer la riquesa paisatgíst­ica de les comarques gironines.

L’Associació Sèlvans té per objectius la preservaci­ó del nostre patrimoni forestal més singular i de més alt valor natural, a la vegada que la valoritzac­ió dels serveis ecosistèmi­cs que ens ofereix. Les seves quatre línies d’activitat són la preservaci­ó, la salut, la sensibilit­zació i la recerca científica. Més informació: Associació Sèlvans. Girona Tel.: 972 418 234 Preu: entre 22 i 27€ per persona Selvans.org Info@selvans.org

• •

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain