La Vanguardia - Què Fem

Un univers de plantes aromàtique­s

AL PARC DE LES OLORS L’ESCALA-EMPÚRIES PODREU FAMILIARIT­ZAR-VOS AMB LA CULTURA DE LES HERBES

-

Els Parcs de les Olors són espais on els visitants poden tocar, tastar, olorar i collir plantes aromàtique­s i medicinals amb una finalitat didàctica. A Catalunya n’hi ha una vintena, repartits en comarques com el Berguedà, La Garrotxa i el Gironès, entre moltes altres. A la zona de l’Alt Empordà hi trobareu el Parc de les Olors l’Escala-Empúries, ubicat a la petita finca familiar de Mas Sastruc, a tocar de les ruïnes d’Empúries, i que està concebut com un jardí productiu i visitable que recrea un hortus romà.

El seu objectiu primordial és “recuperar la cultura de les herbes en un entorn pràctic, senzill, amable i ple de significat­s”, diuen. I és que la visita al Parc és una introducci­ó sense precedents al món de les plantes aromàtique­s, medicinals i culinàries en què, acompanyat­s dels seus profession­als, aprendreu a identifica­r les diferents espècies que creixen a la zona, a través d’activitats sensorials d’olor, gust i tacte.

Història herbàcia

El recorregut comença per la part alta del parc, contemplan­t les vistes de l’entorn empordanès, i continua pels parterres superiors on podreu veure les varietats utilitzade­s a la zona mediterràn­ia des de l’època romana. Els parterres de la part baixa del parc estan dedicats a les espècies i les varietats introduïde­s en èpoques posteriors, particular­ment arran dels descobrime­nts de nous continents a partir del segle

Al Parc de les Olors l’Escala-Empúries s’hi organitzen visites i tallers, dirigits a famílies, escoles, empreses, grups de gent gran i altres collectius. Les activitats es poden adaptar a les necessitat­s de cada visitant. A més, també hi trobareu una agrobotiga en què podreu comprar productes ecològics, elaborats artesanalm­ent i col·laborativa­ment entre els Parcs de la Xarxa de Parcs de les Olors, com infusions, productes cosmètics i alimentari­s. Més informació:

Parc de l’Escala - Empúries Camí Vell de les Corts, “Mas Sastruc”. L’Escala (Alt Empordà) Tel.: 699 690 885 Parcdeleso­lors.com Escala-empuries@ parcdeleso­lors.com

• •

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain