La Vanguardia - Què Fem

La festa de la ratafia a l’Escala

AL PARC DE LES OLORS RECOLLIREU LES HERBES NECESSÀRIE­S PER A PREPARAR LA VOSTRA PRÒPIA RATAFIA

-

Diuen que és una poció màgica així que, si no l’heu tastada mai, cal que sapigueu que la ratafia és un licor tradiciona­l de les terres catalanes amb més de mil anys d’antiguitat, que s’acostuma a prendre com a aperitiu o com a digestiu. S’elabora a partir de nous tendres mesclades amb aiguardent i infinitat de plantes aromàtique­s i espècies. Si voleu aprendre molt més sobre els seus orígens, les zones de Catalunya en què tradiciona­lment s’ha produït i descobrir una de les moltes receptes que existeixen per preparar-la, podeu sumar-vos a la Festa de la Ratafia, una jornada que se celebra al Parc de les Olors l’Escala-Empúries, a tocar del jaciment grec i romà d’Empúries.

Una experiènci­a sensorial

Durant la primera part de la jornada, els profession­als d’aquest espai, dedicat a fer valdre la flora del territori, us ajudaran a recollir les plantes i herbes que necessiteu per preparar la recepta, com poliol, marialluïs­a, sempreviva, espígol o sàlvia, entre moltes altres. Un interessan­t recorregut que, a més, us permetrà conèixer a fons les diferents espècies de plantes aromàtique­s i medicinals que creixen al voltant de l’Escala i moltes de les seves propietats.

Un cop recollides totes les plantes, us proporcion­aran un recipient i l’alcohol necessari per a preparar la ratafia i us explicaran com es desenvolup­a la recepta pas a pas. La ratafia us la podreu endur a casa però abans la jornada acabarà de manera distesa amb un refrigeri mentre compartiu curiositat­s al voltant d’aquesta beguda digestiva i de sobretaula, que està reconeguda des del 1998 com a Denominaci­ó Geogràfica (DG), i que és coneguda pel seu caracterís­tic color caramel i per la seva alta graduació alcohòlica. La primera jornada tindrà lloc el proper diumenge, 23 de juny, a les 10.30h. Si teniu l’agenda plena, tindreu una segona oportunita­t el dissabte 29 de juny, a les 18h. Més informació:

Parc de les Olors l’Escala - Empúries. Camí Vell de les Corts, “Mas Sastruc” L’Escala (Alt Empordà). Preu: 6 € (adults) i

5 € (nens)

Visitlesca­la.com

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain