La Vanguardia - Què Fem

Una tradició que fa estiu

LA CANTADA D’HAVANERES DE PALAFRUGEL­L CELEBRA LA SEVA 53A EDICIÓ A LA CALA DEL PORT BO

-

Se celebra des de l’any 1966, el primer dissabte de juliol, i en les darreres dècades ha assolit uns rècords d’infart: Calella rep prop de 30.000 persones en un cap de setmana i les 1.500 localitats de l’espectacle s’exhaureixe­n pocs dies després de sortir a la venda. Parlem de la Cantada d’Havaneres de Palafrugel­l, un dels esdevenime­nts turístics imprescind­ibles de la Costa Brava, que, enguany, en la seva 53a edició, tornarà a omplir de gom a gom la cala del Port Bo. El públic, ubicat a la platea instal·lada per a l’ocasió o des de les seves barques fondejades a la cala, escoltarà el proper dissabte, 6 de juliol, les havaneres dels grups Arjau, Neus Mar i Port-Bo, tots tres de Palafrugel­l, i els ritmes dels barcelonin­s Son de l’Havana.

Un esdevenime­nt social

Aquestes cançons d’ultramar arribades del Carib al segle

estan molt arrelades a la cultura popular catalana i és per això que cada estiu nombroses poblacions organitzen cantades a la fresca, a tocar del mar. A Palafrugel­l, la cantada començarà a partir de les 22h i es retransmet­rà en directe a través de pantalles gegants instal·lades a les platges del Canadell i del Port Pelegrí (Calella), a la Plaça Nova de Palafrugel­l i a la platja de Llafranc.

Si us animeu a assistir a aquesta cantada, cal que ho feu amb antelació per evitar problemes d’aparcament i per trobar un bon lloc per gaudir plenament del concert. Així també podreu aprofitar per descobrir aquesta preciosa vila de pescadors i recórrer el mercat d’artesans que, durant tot el dia i fins a la nit, s’installarà al passeig del Canadell i al carrer de Francesc Estrabau.

Històricam­ent a les trobades d’havaneres s’acaben cantant temes tan coneguts com La bella Lola i El meu avi. A la Cantada d’Havaneres de Palafrugel­l la tradició es manté, així que porteu mocador blanc per fer-lo moure al ritme de les cançons i no us oblideu de brindar amb el rom cremat, una tradició que agermana els espectador­s. Més informació: Calella de Palafrugel­l Data: 6 de juliol, 22h Entrades exhaurides

Havaneresc­alella.cat

 ?? FOTO: VIQUIPÈDIA/YAGOLIN ??
FOTO: VIQUIPÈDIA/YAGOLIN

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain