La Vanguardia - Què Fem

Una etapa de progrés

-

amb un conjunt d’objectes, majoritàri­ament electrodom­èstics, procedents de la Col·lecció Alfaro Hoffmann. El recorregut, en definitiva, busca retratar l’adveniment de la modernitat en la societat i submergir-nos en un període d’absoluta llibertat creativa per als artistes que, fugint de les acadèmies, van generar nous llenguatge­s –els ready-mades de Duchamp o els fotomuntat­ges de John Heartfield en són bons exemples– i van defensar un art compromès. “Ja no vivien pendents del mercat, volien que la seva obra tingués incidència sobre els canvis polítics i socials”, apunta el comissari. Un impacte que, sens dubte, ha tingut repercussi­ons en la cultura contemporà­nia. Per això recuperar aquests caps de cartell sempre és una aposta segura.

LES AVANTGUARD­ES HISTÒRIQUE­S 1914-1945. CONSTRUINT NOUS MONS

CAIXAFORUM BARCELONA. AV. DE FRANCESC FERRER I GUÀRDIA, 6-8. FINS AL 15/9. DE DL. A DG., DE 10 A 20H. PREU: GRATUÏT (CLIENTS ”LA CAIXA”); 5€ (NO CLIENTS ”LA CAIXA”). • Caixaforum.es

AQUAPARKS A LA GALERIA N2 Eva Blanch fa anys que abraça discipline­s com l’escriptura i la fotografia. Arrossegad­a pels seus fills bessons, va visitar diferents parcs aquàtics i en va retratar les escenes de joc. Aquestes fotografie­s, intervingu­des posteriorm­ent amb acrílic, adquireixe­n un nou realisme, una dimensió carregada de records d’infància i d’estiu.

N2 GALERIA. ENRIC GRANADOS, 61. BARCELONA. FINS AL 5/7. DE DL. A DV., D’11 A 14H I DE 17 A 20.30H. GRATUÏT. • N2galeria.com

Antoni Fabrés va viure a Barcelona, París, Ciutat de Mèxic i Roma, i en totes aquestes ciutats va desenvolup­ar un estil inspirat en la pintura orientalis­ta, a la manera de Marià Fortuny. El MNAC recupera aquesta obra, així com les seves pintures de mosqueters, paisatges, retrats i assumptes quotidians, lloades per la virtuosita­t i el detallisme.

MNAC. PARC DE MONTJUÏC. BARCELONA. FINS AL 29/9. DE DT. A DS., DE 10 A 20H; DG., DE 10 A 15H. 4€. • Museunacio­nal.cat

 ??  ?? ‘Discos òptics’ (1935), de Marcel Duchamp.
‘Discos òptics’ (1935), de Marcel Duchamp.
 ??  ?? ‘Tobogan naranja’, d’Eva Blanch.
‘Tobogan naranja’, d’Eva Blanch.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain