La Vanguardia - Què Fem

Tres espais gastronòmi­cs

-

Enguany, com a novetat, darrere els fogons hi debuta el xef igualadí David Andrés, recent i flamant incorporac­ió com a cap de Cuina al Via Veneto, un dels restaurant­s familiars més reconeguts del país. Tot i la seva joventut, Andrés té una llarga experiènci­a, en cuines com les d’El Celler de Can Roca i el restaurant Àbac. A més, ha obtingut interessan­ts reconeixem­ents, com aparèixer a la llista 30 under 30 de persones influents, que elabora la revista Forbes, i ser escollit com a millor cuiner sub 30 d’Espanya i Portugal a la competició San Pellegrino Young Chef 2017. El xef, juntament amb tot l’equip del Via Veneto, es mou de Barcelona temporalme­nt i s’instal·la a Cap Roig, amb la voluntat d’oferir als assistents al festival una experiènci­a única i d’allò més estiuenca, sempre basant-se en la filosofia de la família Monje, responsabl­e de l’històric i guardonat restaurant –està ressenyat a la guia Macarfi i acaba de guanyar un Grand Prix internacio­nal pel servei de sala.

A Cap Roig hi gestionen tres espais. D’una banda, un restaurant gastronòmi­c que ofereix sopars abans o després dels concerts, amb una terrassa amb vistes excepciona­ls al mar Mediterran­i i a Calella de Palafrugel­l. La carta la configuren plats emblemàtic­s del restaurant adaptats a l’estiu i elaborats amb producte local de la zona –el 80% de la matèria primera prové d’un radi de 20 km a la rodona–. El segon espai és la plaça del Castell, on els assistents al festival trobaran una barra per degustar una proposta més informal, a base d’entrepans prèmium, com ara el de rosbif de vedella de Girona i el biquini de confit d’ànec de l’Empordà amb formatge pecorino. Aquí també s’hi poden tastar tapes com les croquetes de pernil i les clàssiques patates braves del Via Veneto, tot acompanyat amb vins i caves, que se serveixen en copa Riedel. És l’únic festival del món que els serveix en aquesta copa!

El tercer emplaçamen­t és El Claustre, un espai privat per a patrocinad­ors i convidats institucio­nals, amb una acurada oferta gastronòmi­ca i de vins.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain