La Vanguardia - Què Fem

DIMECRES, 3

- Z UE ÍG DR RO L IO OR

d elun

s en So al m a ic ir or erus rt ef avm pa

m a l al qu i ts

. xs Prena,de éssa

iv ri te mniel b fe er ri

monrc st m t èr averc Pa a, nsiv pe v t eó s el ïll io es el endeBa

, ic an d si 3ru u ci d mesde aC edsè ti le

sen n a s diel bm la

s de se èc u ntan at, leel alcl

m di i nt jugr utntlirde

– cineol a ele ca ledelavi a brfidel à

l a la as . an ngr–des acun og

lentrt ardePeue T a ejesedin ianals reavi

u ceseca ststEy trSóva ecrn uè

e,un feti M y ,k i ti mtoan rqquar ls arac lie esdimgu pe m BlKy

e ti i deruen èrfo s, idr es es

i ndheop Fò al ecie m nsba Tp qupeef de e,de

l al so deill esnain de stna Uig a ns

ioBaco or cl esacs, ii mtu alva acFodi dean gr

El Festival Cruïlla iniciarà la desena edició aquest dimecres, 3 de juliol, mostrant un dels seus asos principals, els nord-americans The Black Eyed Peas, que prendran l’escenari del Fòrum a partir de les 21.15h.

Formats a inicis de la dècada dels anys noranta sota el lideratge i el guiatge creatiu del productor i cantant Will.i.Am, després de ferse un lloc destacat a l’escena hip-hop de Los Angeles, van donar-se a conèixer internacio­nalment l’any 1998, amb la publicació del primer disc, Behind the Front. Però viurien un veritable moment d’eclosió amb l’aparició d’Elephunk (2003). A mig camí entre el hip-hop i el pop, l’R&B i l’electrònic­a més comercial, les seves cançons marcarien el camí que seguiria la banda en les entregues següents. Una escalada cap a l’èxit que prosseguir­ia amb Monkey Business (2005) i The E.N.D. (2009), molt probableme­nt, el seu disc més reeixit, un treball del qual vendrien gairebé dos milions de còpies.

Una trajectòri­a que els nord-americans reviuran en una vetllada que iniciarà Aurora, cantant noruega que habita en un paratge artístic modelat a traçades de folk i electrònic­a i versos brodats amb rimes carregades de denúncia social i política. Al Cruïlla, a partir de les 19.30h, presentarà el seu novíssim segon disc, A Different Kind of Human (Step 2) (2019).

DIJOUS, 4

La segona jornada del Cruïlla 2019 està dedicada a les propostes més estimulant­s de l’escena trap i rap, tant catalana com estatal. Una tarda que començarà a les 19.45h amb les rimes de Lildami. El terrassenc editava, a començamen­ts d’aquest curs, Flors mentre visqui (2019), amb temes amb gran poder de seducció, com Pau Gasol, La dels Manel, Nach o Serrallong­a (creacions que ja li han reportat més de dos milions de visites a YouTube i milers de reproducci­ons a Spotify), en què

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain