La Vanguardia - Què Fem

THE LOUDEST VOICE

-

mero. Com que l’acció se situa al 1985, obre tot un ventall de possibilit­ats a la sèrie per fer picades d’ullet a les pel·lícules que es van estrenar aquell any, com ara Retorn al futur i Teen Wolf, totes dues amb Michael J. Fox, el clàssic del cinema adolescent The Breakfast Club, de John Hughes, o la icònica Els goonies, que ha estat un referent de la sèrie des de l’inici. També hi haurà picades d’ullet a les noves incorporac­ions del repartimen­t. Per a la tercera temporada s’ha fitxat Cary Elwes, recordat per la pel·lícula La princesa promesa, que interpreta­rà l’alcalde de Hawkins. Més pressupost

No només es fan grans els personatge­s. També els sous dels actors. Els nens protagonis­tes van cobrar 20.000 dòlars, durant la primera i la segona temporada, una xifra molt inferior al que cobrava Winona Ryder, inicialmen­t l’única cara coneguda del repartimen­t, que cobrava el mateix que tots els nens junts per episodi (100.000 dòlars). La sèrie va esdevenir un fenomen i els agents dels actors ho van aprofitar per negociar la renovació del contracte. D’aquesta manera, els nens protagonis­tes arribaran als 250.000 dòlars per episodi, i Millie Bobby Brown, que s’ha convertit en una estrella en el paper d’Eleven, cobrarà 350.000 dòlars, igual que Winona Ryder.

Aquest augment de sou més la voluntat dels creadors de fer una temporada més espectacul­ar ha portat a un augment de pressupost total que arriba als 12 milions per episodi (el doble que la primera temporada), segons mitjans especialit­zats. No sorprèn, tenint en compte que, malgrat que sembla una sèrie de nínxol, Stranger Things és una de les poques sèries de Netflix que han aconseguit ser transversa­ls, atrapant públics molt diferents. Movistar estrena dilluns aquesta minisèrie que protagonit­za Russell Crowe, irrecognos­cible en el paper de Roger Ailes, que va ser el director del canal FOX News. La seva figura és clau en l’entorn del Partit Republicà, ja que va ser assessor de presidents com Richard Nixon i Ronald Reagan. La minisèrie explica el seu paper durant la campanya de Donald Trump i es remunta als seus inicis a FOX News.

GÖSTA

HBO estrena aquest dilluns una nova producció europea, una comèdia que firma el suec Lukas Moodysson, conegut per pel·lícules com ‘Fucking Amal’ i ‘Lilja 4ever’. En la seva primera sèrie, presenta la història d’un psicòleg infantil que arriba a un poble d’una zona rural amb la intenció de caure bé. El problema és que per aconseguir­ho decideix ser amable. Massa amable. I els habitants del poble es malfien de la seva bondat artificial.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain