La Vanguardia - Què Fem

Vila-seca, vacances en família

COMPARTIU UNES VACANCES INOBLIDABL­ES A VILA-SECA, LA PINEDA PLATJA: SOMRIURES I DIVERSIÓ ARRAN DE MAR

- QUÈFEM

De la costa a la terra ferma, Vila-seca, la Pineda Platja és un autèntic oasi per gaudir d’unes vacances inoblidabl­es en família. En ple cor de la Costa Daurada, el seu clima mediterran­i i la seva gran diversitat d’oferta turística la converteix­en en una destinació ideal per gaudir de la natura, el benestar i la diversió durant tot l’any.

Valor paisatgíst­ic i ambiental

Els gairebé quatre quilòmetre­s de platja d’alt valor paisatgíst­ic són l’essència de la població. Caminant pel passeig que envolta la platja de la Pineda, s’arriba al Parc del Pinar de Perruquet, un espai natural de 2’5 hectàrees ubicat a primera línia de mar i inspirat en els principals elements de la natura: el vent, la llum, l’ombra, la terra i l’aigua. Un lloc únic on asseure’s a descansar i gaudir de les vistes.

Més enllà, al mateix passeig, destaca el símbol més representa­tiu de la Pineda: el grup escultòric Pineda. Vuit pins de 24 metres d’alçada construïts amb 130 tones d’acer i coure. Dissenyats per l’artista Xavier Mariscal, han donat la volta al món com a símbol de Vila-seca, la Pineda Platja.

A Vila-seca també es troba la Séquia Major. Aquest espai protegit obre les seves portes únicament d’agost a febrer, època en què no nidifiquen les aus. És la zona d’aiguamolls més important que existeix a Catalunya entre el Delta de l’Ebre i el Delta del Llobregat. Amb 17’3 hectàrees, la Séquia Major alberga una gran biodiversi­tat i suposa un punt important de pas i descans per a les aus migratòrie­s. Les visites són gratuïtes, duren dues hores i es realitzen en diversos idiomes. En elles, es poden descobrir les petjades, les plomes, els nius i les restes de menjar que han deixat els animals. A més, es poden observar espècies protegides i aus a través dels prismàtics.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain