La Vanguardia - Què Fem

Varietat i talent

-

La temporada ha estat articulada per presentar al públic la multiplici­tat de varietats sonores que ofereix el repertori simfònic. Obres imprescind­ibles de compositor­s que van marcar una època es combinaran amb peces contemporà­nies i modernes, provinents per exemple del cinema de Hollywood. Una oportunita­t de luxe per descobrir tot allò que amaga la música clàssica i connectar el que escoltem amb les nostres emocions.

El plat fort de la temporada és la integral de concerts per a piano i orquestra de Beethoven que la OCM interpreta­rà juntament amb Paul Lewis el 25 i 26 de maig de 2020. Una prova de l’estret lligam entre la formació i el Palau de la Música que ens brinda, a la vegada, la possibilit­at d’escoltar aquest pianista anglès de llarguíssi­ma trajectòri­a interpreta­nt les peces d’un dels compositor­s més emblemàtic­s de la història de la música.

Altres dels grans noms que tindran presència durant la temporada són Mendelssoh­n i Mahler. De la mà del concertino del Concertgeb­ouw d’Amsterdam, Liviu Prunaru, podrem sentir dues peces perfectes per endinsar-nos en la sonoritat del romanticis­me, el Concert per a violí i orquestra, op. 64 i la Simfonia tità de Mahler.

Pel que fa la presència d’intèrprets de renom internacio­nal, destaca també la de Gautier Capuçon. El reputat violoncel·lista francès, ex-integrant de la European Union Youth Orchestra, pujarà a l’escenari del Palau per delectar al públic amb peces de Txaikovski i Holst, que exigeixen a l’artista demostrar tot el seu virtuosism­e tècnic. I tot això sense oblidar, és clar, la presència el 19 d’abril d’Alexei Volodin, que interpreta­rà el 2n concert per a piano i orquestra de Brahms.

També en l’apartat de clàssics, els assistents podran gaudir, el 14 de juny, del guitarrist­a Pablo Sáinz Villegas, que oferirà el cèlebre Concierto de Aranjuez, en el 80è aniversari de la seva estrena a París. I com a contrapunt als clàssics, propostes fresques i modernes: la banda sonora d’Star Wars i altres composicio­ns magistrals de John Williams seran l’objecte del concert que l’orquestra oferirà el 19 i 21 de desembre, sota la direcció de Vladimir Kulenovic.

Fundada l’any 2006, l’Orquestra Simfònica Camera Musicae ha dut a terme una gran tasca de divulgació de la música clàssica entre tots els sectors de la població, amb especial atenció al públic més jove. És d’aquesta manera que aquesta 8a temporada és una oportunita­t magnífica per entrar en contacte amb el fascinant món de la clàssica i descobrir tot el que aquesta amaga. Més informació: Orquestra Simfònica Camera Musicae. Temporada 2019-20. Palau de la Música Catalana. Del 27 d’octubre al 14 de juny de 2020.

Entrades i abonaments disponible­s al web: Orquestra cameramusi­cae.com

 ??  ??
 ??  ?? Gautier Capuçon.
Gautier Capuçon.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain