La Vanguardia - Què Fem

Descobrint la Tarragona romana

UNA RUTA PEL SEU PATRIMONI HISTÒRIC ENS APROPARÀ A L’ESSÈNCIA D’UNA CIUTAT LLIGADA AL SEU PASSAT

- QUÈFEM

Un present ple de vida, ambient i carrers bullicioso­s; i un passat esplendoró­s, que ha deixat les seves empremtes arreu de la ciutat. Tarragona pot presumir d’un dels patrimonis històrics més destacats de Catalunya, reconegut, entre d’altres, per la UNESCO. Una visita per les ruïnes de la Tàrraco romana ens permetrà descobrir els secrets de la seva història i els atractius d’una ciutat de caràcter romà i viure una experiènci­a instructiv­a i completa.

Una porta al passat

Una de les millors maneres de començar una visita a la ciutat és apropar-se fins a la maqueta de Tarraco, situada en ple centre. La reproducci­ó ens permetrà visualitza­r l’aspecte de la ciutat en el seu moment de màxima esplendor el s II d.C. i ubicar els monuments que anirem descobrint.

Un dels més extensos i espectacul­ars en aquest sentit són les antigues muralles, de les quals se’n conserva més d’un quilòmetre. La part més interessan­t de la construcci­ó es pot observar a l’anomenat Passeig Arqueològi­c, que transcorre al costat dels murs. Les torres de Minerva i l’Arquebisbe són els altres punts destacats del recorregut.

Sense moure’ns del casc antic, podrem visitar també la plaça del Fòrum, el centre de la vida pública a la Tarraco romana. Actualment, es poden observar restes dels pòrtics que donaven accés al seu recinte, així com les ruïnes del majestuós temple de culte a l’emperador que s’alçava al bell mig de la plaça.

A pocs metres d’aquest nucli, hi trobarem una altra de les parades obligatòri­es; es tracta de les restes del circ romà, on es destacaven les carreres romanes, un dels entretenim­ents per excel·lència de l’antiguitat romana. I de l’altre espectacle genuïnamen­t romà, les lluites de gladiadors, també podrem visitar l’escenari original on es duien a terme. L’amfiteatre, situat al costat del mar, que data del s II d.C., és un dels monuments que es conserven millor de la ciutat i ens permet gaudir també d’una bonica panoràmica de la costa tarragonin­a.

Encara a la ciutat podrem visitar les restes del teatre i, als afores, de la necròpolis paleocrist­iana del Francolí. I a les seves fronteres també ens esperaran espectacul­ars monuments, com ara l’aqüeducte romà, la Torre dels Escipions o la Pedrera del Mèdol. Més informació:

Tarragonat­urisme.cat

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain