La Vanguardia - Què Fem

Un lloc per gaudir del mar i la muntanya

L’HOSPITALET DE L’INFANT I LA VALL DE LLORS: PLATGES, PATRIMONI HISTÒRIC I NATURAL I DIVERSIÓ

- QUÈFEM

Els que trien l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors com a destinació turística no han d’enfrontar-se al dilema d’escollir entre el mar i la muntanya, perquè aquest lloc fusiona els dos elements. Destaca per les seves platges tranquil·les, de sorra fina i aigües transparen­ts, ideals per a famílies; i per un paisatge ric en contrastos.

Aquest fet permet oferir una àmplia varietat de propostes per descobrir un entorn amb un alt valor natural i també històric, situat a la Costa Daurada. En aquest sentit, brinda experiènci­es com les visites guiades a l’hospital gòtic, fundat per l’infant Pere d’Aragó el 1344; a les fortificac­ions de la Guerra Civil del Coll de Balaguer; al centre d’interpreta­ció de l’oli de Vandellòs; al Poblat Hifrensa, l’última colònia industrial de Catalunya; i al poble medieval de Castelló. Cal destacar que tres de les visites programade­s del 3 de juliol al 8 de setembre estan adreçades a famílies, perquè pares i fills puguin aprendre història d’una manera divertida, amb gimcanes i tallers. Més detalls a:

Culturaala­bast.cat Opcions d’esport i relax

Per als que prefereixe­n alternativ­es d’oci més lligades a l’esport, les opcions també són múltiples: activitats nàutiques com caiacs, pàdel surf, vela, banana, snorkel, etc; activitats dirigides gratuïtes a l’aire lliure, esports a la sorra de les platges (com voleibol i futbol). A més, cada estiu s’habiliten unes rutes submarines que es poden fer per lliure o amb monitor. I, molt a prop de les platges, es poden recórrer un bon nombre de senders de diferents dificultat­s i distàncies, a peu o en bicicleta.

I per als que simplement volen relaxar-se, els recomanem estirar-se sobre la sorra de qualsevol de les quatre platges del municipi: la de l’Arenal, la de la Punta del Riu, la del Torn o la de l’Almadrava. Totes tenen un certificat de qualitat ambiental EMAS i la Bandera Ecoplayas; i les tres primeres, a més, llueixen la Bandera Blava. Més informació a:

Hospitalet-valldellor­s.cat

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain