La Vanguardia - Què Fem

Essència medieval

-

El tresor més ben guardat de Miami Platja són les seves onze cales salvatges amb noms que ja ho diuen tot: Cala Misteri, Cala del Solitari, Cala de les Sirenes... quan les descobriu, no voldreu marxar!

També trobareu platges gairebé paradisíaq­ues. Algunes compten amb la prestigios­a Bandera Blava, concretame­nt la platja de la Pixerota, la platja Cristall, la platja de la Casa dels Lladres i la Cala dels Vienesos–Platja dels Penyals, per la qualitat de l’aigua i els nombrosos serveis que s’hi ofereixen.

A més, sabeu que a Montroig i Miami us podeu banyar amb la vostra mascota? El municipi compta amb una platja apta per a gossos, la platja de la Punta del Riu. La vila de Mont-roig us l’heu d’imaginar emmurallad­a i presidida per un castell, acompanyad­a del despoblat de la Pobla d’en Taudell i la costa era protegida per Miramar i la seva torre de vigilància. Impregneu-vos de l’essència medieval de Montroig fins al Torreó de Miami Platja i, a través d’una passejada o visita guiada pel nucli antic, veureu l’església Vella i l’església Nova, els portals d’entrada, l’antiga muralla, la presó o els rentadors.

Els paisatges de Joan Miró

La vinculació de Joan Miró amb Mont-roig del Camp fou tan forta que el geni, allí on viatjava, sempre duia una garrofa de Mont-roig. Miró hi tenia aquí el Mas, la seva casa de vacances, on hi va gestar el seu univers i la seva obra. Era el lloc al qual sempre volia tornar, els seus orígens artístics i els seus principals paisatges emocionals.

Fou a Mont-roig del Camp, després d’una malaltia, on decidí dedicar-se a la pintura, en contra dels desitjos del seu pare. Hi creà bona part de la seva primera producció pictòrica, la qual el convertiri­a ben aviat en un dels artistes més influents del segle Ho feu inspirat per Mont-roig del Camp, establint un vincle amb la terra a partir de l’interès pels objectes quotidians i de l’entorn natural.

Us convidem a descobrir l’estreta relació de Miró amb Mont-roig amb la visita al Mas Miró, origen de tot, i a través de la ruta El paisatge emocional de Miró, la qual transcorre per alguns dels espais que transformà en art universal. Més informació de la Fundació Mas Miró: Tel.: 977 179 158. Masmiro.com.

Jugar amb el mar

Mont-roig i Miami s’ha de gaudir al màxim i una de les millors formes de fer-ho és jugant amb el mar.

Des de la Base Nàutica de Miami Platja, ubicada al principi de la platja Cristall, us ofereixen la possibilit­at de jugar amb el mar i divertir-vos en família i amics practicant tota mena d’esports i activitats nàutiques. Podreu iniciar-vos en esports com el caiac, el paddle surf o el windsurf, fer passejades amb catamarà i patí aquàtic. Els més aventurers podreu carregar-vos d’adrenalina amb l’esquí bus. Salpem? Més informació: Mont-roig Miami Turisme Plaça Tarragona, s/n Tel.: 977 810 978 Miami Platja. Tarragona turisme@mont-roig.com Mont-roigmiami.cat

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain