La Vanguardia - Què Fem

CHINA CROWN

-

Doncs bé, aquest ànec tan especial ens serveix com a punt de partida per parlar del restaurant China Crown. Obert als baixos de la magnífica Casa Calvet, un edifici modernista dissenyat per Antoni

L’espai combina elements xinesos i catalans. A sota, les vieires amb suc de llima. Gaudí entre el 1898 i el 1900, el local està especialit­zat en cuina imperial xinesa d’alta gamma. I, precisamen­t, un dels seus imprescind­ibles és aquest ànec lacat emplatat a taula, servit primer en rotlles de pell fina i cruixent i, després, en làmines de carn que podem enrotllar amb crudités de verdures (i amb una salsa hoisin de recepta familiar secreta).

L’ànec també protagonit­za el menú Caixa Ànec Imperial, que és una bona manera d’introduir-se en aquesta gastronomi­a mil·lenària portada a taula per María Li Bao i el xef Tim Wang, que han viatjat per tota la Xina buscant bona part de les receptes que trobareu a la carta. El diàleg amb la cuina local no el trobem només en el maridatge, sinó també en algunes especialit­ats. Entre elles, el deliciós xialongbao imperial farcit de secret ibèric, foie i tòfona, la divertida versió de la bomba de la Barcelonet­a amb iuca, vedella i salsa hoisin, i les albergínie­s Yuxiang amb bacallà sec. Atenció, també, als tocs chifa (fusió xinesa-peruana), una tendència cada vegada més de moda.

Per postres també trobem cert diàleg gastronòmi­c, amb propostes com la torrada de Santa Teresa cantonesa amb espècies (elaborada amb brioix, en comptes de pa) o les taronges xineses amb gelat de mango. Bones mostres d’un restaurant que, sense perdre la tradició, sap apropar la cuina de les grans dinasties al poble modern. ●●●● ●

CASP, 48. URQUINAONA (L1). TEL.: 933 158 095. HORARI: DE DL. A DS., DE 13 A 15.30H I DE 20 A 23.30H; DG., DE 13 A 15.30H. PREU MITJÀ CARTA: 50€. MENÚ DE DEGUSTACIÓ: DE 48 A 58€.

Restaurant­echinacrow­n.com

• PASTISSETS DES DE NOVA YORK

Tastar els ‘cupcakes’ de Magnolia Bakery que menjaven la Carrie i la Miranda a ‘Sexo en Nueva York’. Això és el que podreu fer fins al 14 de juliol al lobby de l’Hotel 1898, que acull un ‘pop-up’ de la pastisseri­a novaiorque­sa perquè puguem tastar aquests deliciosos pastissets de colors. En trobareu de fifififins a vint-i-cinc sabors diferents, entre ells el ‘Carrie Cake’ de vainilla, amb crema de color rosa pel damunt. POP-UP MAGNOLIA BAKERY. SEAGRAM’S NY HOTEL. HOTEL 1898. LA RAMBLA, 109. HORARI: CADA DIA, D’11 A 20H. PREU MITJÀ: 3,50€.

Seagramsgi­n.es

 ??  ??
 ??  ?? Uns ‘cupcakes’ molt serièfils.
Uns ‘cupcakes’ molt serièfils.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain