La Vanguardia - Què Fem

Sabors de Regencós, cuina fusió a la catalana

EL XEF VÍCTOR SERRA ESTRENA TEMPORADA AMB NOVES PROPOSTES

- RAMÓN VILLANOVA

La cuina fusió és un gènere molt emprat, els darrers temps, en el món de la restauraci­ó. Ajuntar dues cultures culinàries, o més, de diferents països crea un ventall de possibilit­ats, matisos i sabors per als comensals que fa de la visita al restaurant una experiènci­a molt enriquidor­a. Amb aquesta idea al cap, Sabors de Regencós combina les millors qualitats del producte català amb la metodologi­a de la cuina peruana, amb plats com el cebiche, i amb influèncie­s orientals, com les gyoza japoneses. El projecte, amb el xef Víctor Serra al capdavant, enguany compleix tres anys i, per celebrar-ho, volen donar un aire fresc a la proposta del restaurant.

Entre la terra i el mar

Aquesta nova temporada, el restaurant gironí aposta per una àmplia oferta d’entrants. Entre els plats principals trobem dos grans grups: sabors de terra i de mar. Entre els primers, destaquen plats com l’anyell amb puré de dàtils, nyàmera, terra d’oliva negra i quinoa. Pel que fa als de mar, el plat més interessan­t és el corball amb salsa de miso, verdures de temporada i escuma de bolets. Es tracta d’un plat amb essència asiàtica i el secret és el sabor del miso, el contrast del brocolet ( bimi), la pastanaga i les cebetes. Tot acompanyat amb puré de ceps, germinats d’alfals i ous de truita.

Cebiche i ‘causa’, les estrelles

La forta influència de la cuina peruana en la carrera del jove xef Víctor Serra ha fet que el cebiche i la causa siguin dos dels plats estrella del restaurant. Cal dir que Serra, de només 24 anys, va aprendre l’ofici en establimen­ts com El Celler de Can Roca i el Yakumanka by Gastón

El cebiche és un dels plats més representa­tius de la carta. Acurio, aquest últim, especialit­zat en cuina peruana. D’aquesta influència i del seu enginy neix un plat com el cebiche estil Sabors, elaborat amb corball i pop i cuit amb suc de llima. També porta llet de tigre amb brou de peix amb diferents verdures, com ara nap daikon, ceba morada, api, coriandre, rodanxes d’ají limo i retalls de peix. De guarnició, Serra aposta pel choclo i la cancha (dos tipus de blat de moro), moniato i chalaca.

Pel que fa a la causa, el xef proposa una interessan­t reinterpre­tació del plat. El timbal de patata s’amaneix amb xili groc, alvocat, tomàquet i maionesa, i es presenta amb una guarnició de ceba tendra macerada amb vinagre balsàmic, llima, alvocat, tomàquet de pera, corball i chalaca. Finalment, l’ou de guatlla i la maionesa de coriandre acaben de decorar la proposta.

Sabors de Regencós és, en conclusió, un gran temple de la cuina fusió a la catalana. Emulant l’“oncle Sam”, sota aquest eslògan, el centenari hotel El Palace vol reclutar a tot aquell disposat a passar-s’ho bé el pròxim 4 de juliol a la seva terrassa Jardí Diana. L’objectiu: celebrar l’esperit americà tant amb els hostes de l’hotel com amb la població local. El contingut: una American Party que combina gastronomi­a, música i ambientaci­ó, a l’aire lliure i gaudint d’unes vistes immillorab­les.

La barbacoa es farà al moment al més pur estil USA amb burguers, lobster a la graella, ribs de porc, amanides fresques i naturals pels més healthy i per postres, Banana Split, entre altres especialit­ats amb accent americà, tot a la carta.

Els assistents gaudiran del sopar a l’aire lliure acompanyat­s de la música de Bob Dylan, Johnny Cash, The Lumineers i The Killers, entre altres artistes de rock i country d’ahir i d’avui, punxada per un DJ en directe.

La Terrassa Jardí Diana és un espai per gaudir dels sentits a qualsevol hora del dia. L’estiu és, per excel·lència, l’època ideal per descobrir aquest espai amb vistes inesperade­s de Barcelona, que a més proposa diferents continguts per a un segment ampli de públic. La cultura i l’art, les propostes gurmet i les sessions dedicades a la cura personal i al plaer, protagonit­zen un programa d’activitats obert a la ciutadania. L’hotel El Palace reforça, quan se celebren els seus 100 anys d’història, el seu inqüestion­able vincle amb Barcelona i amb els seus visitants. Hotel El Palace - Terrassa Jardí Diana (7a planta) Gran Via de les Corts Catalanes, 668. Dijous

4 de juliol, de 20h a

1h. Reserves: 936 313 529 wintergard­en@

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain