La Vanguardia - Què Fem

“Terramar té l’atractiu d’un cartell molt eclèctic, configurat per noms molt coneguts”

- Carles Gilibets,

En només dos anys, aquesta serà la tercera edició. Us heu fet un forat en la molt atapeïda agenda de festivals.

Crec que hi ha dos punts diferencia­ls. El primer, i molt important, és el l’espai. Estem parlant d’un jardí noucentist­a espectacul­ar, però molt poc conegut a la resta de Catalunya. Un jardí que està en un poble de l’atractiu de Sitges, que ja té un altre festi

al importantí­ssim, com és el festival de cinema. Sense oblidar el microclima especial que té Sitges, que és únic.

L’altre punt?

Terramar també té l’atractiu d’un cartell molt eclèctic, configurat per noms molt coneguts, internacio­nals i de casa, i que sempre dóna suport al talent emergent local. L’èxit del festival respon a la combinació d’aquests tres punts.

Quines novetats presenta el Terramar 2019? Enguany, en un extrem del ardí tindrem un espai anomenat Pop Up que, des de les 19 fins a les 24h, i d’accés gratuït, oferirà un contingut paral·lel al del Village i el dels concerts. Un espai on donarem visibilita­t als empresaris locals: artesania, moda... I també hi haurà música i gastronomi­a. Això serà cada dia, des del 19 de juliol fins al 4 d’agost.

Quins són els imperdible­s d’enguany?

Hi ha tres o quatre concerts destacadís­sims. El de George Beson serà l’únic concert que oferirà a Catalunya aquest estiu. Hi ha Joan Baez, que farà escala amb la seva gira de comiat. Hi ha el concert d’una formació llegendàri­a de casa amb cinquanta anys de trajectòri­a com són El Dúo Dinámico, tot un clàssic de la nostra cultura popular. I per últim, m’agradaria destacar el Film Symphony Orchestra, un espectacle amb una orquestra de 70 músics que sempre hem volgut fer en vinculació amb el festival de cinema, i que aquest any retrà homenatge a l’obra de John Williams, autor de les bandes sonores de pel·lícules tan emblemàtiq­ues com La Guerra de les Galàxies (1977), Encontres a la tercera fase (1977) o Superman (1978), entre altres. I després hi ha Hombres G, Morat, Luis Fonsi... tots, artistes amb el seu públic.

Us ha quedat cap espineta clavada en el cartell?

Sí, Pet Shop Boys, una formació històrica que per dates no han pogut venir aquest any, però que ja ens han confirmat que estan molt interessat­s a formar part del cartell del Terramar 2020.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain