La Vanguardia - Què Fem

Amants del mar

-

El Salitre és el projecte més personal dels germans Sergio i Bruno Morales, i de Daniel Armenteros que, després de treballar als millors restaurant­s del país, han decidit donar sortida a les seves pròpies idees i plantejar l’hostaleria d’una manera divertida, barrejant diferents tècniques culinàries, amb productes de la cuina llatinoame­ricana i mediterràn­ia, i amb un esperit fresc i viatger. Un restaurant que fa olor i té gust de mar i d’aventura perquè els seus fundadors, de Barcelona i Lanzarote, es reconèixen amants del mar que els ha vist créixer i confessen portar el salitre enganxat a l’ànima.

I és que en aquest local del carrer Llull són capaços de sorprendre’t amb plats acabats d’elaborar a la cuina que dirigeixen Daniel Armenteros i Sergio Morales. Dos caps de cuina apassionat­s de la seva feina, amb una àmplia trajectòri­a, que han passat per l’Abac, de Jordi Cruz, i La Cabra, de Javier Aranda, en el cas d’Armenteros; i pel restaurant Mina, amb una estrella Michelin, i pel Gallito, en el de Sergio Morales. Abans d’obrir el seu local del barri del Poblenou, els dos ja havien coincidit amb Bruno Morales, el tercer soci, en diferents projectes profession­als, com l’Hortensio y Narciso, de Madrid. Dos caps de cuina i un mâitre experiment­ats que ara posen tota la seva passió per la professió en aquesta nova proposta atractiva i marinera ben a prop de la platja de Barcelona.

La carta és senzilla però de gran qualitat en els productes i molt original en les elaboracio­ns, i ens transmet aquest esperit juganer i trencador dels fundadors del Salitre. Per començar us convencera­n amb la seva recepta de Patacón de tonyina (a la foto), o el Saam de cansalada i vieira.

Podeu seguir amb qualsevol dels segons de la carta, com el Jibarito de carn entatxonad­a o el Pulpo tuetano i confitats; i si preferiu peix, al Salitre us el faran fregit, acompanyat de papas arrugás i mojo, o al forn amb patates ratte i tomàquets. L’exotisme d’aquests plats és perfecte per maridar amb Manila, la cervesa més atrevida de San Miguel plena de matissos florals, o amb Magna, la nova Golden Lager de la marca.

Un final de luxe

També hi ha l’opció de compartir plats de patates braves, de croquetes, de pernil ibèric, truita de verdura de temporada o el pa de vidre amb tomàquet de penjar. I per postres, tasteu l’espectacul­ar torrija de plàtan, cebiche de mango i taco de xocolata. Us acabaran de convèncer que esteu en el lloc perfecte per gaudir de la gastronomi­a mestissa dels creadors, un restaurant amb una forta personalit­at i una proposta diferent per compartir plats i converses, i on el Daniel, el Sergio i el Bruno us faran sentir com si fóssiu un membre més de la seva gran família. Més informació: Salitre

Carrer de Llull, 169 Barcelona

Tel.: 931 179 888

Salitrebar­celona.com

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain