La Vanguardia - Què Fem

Feminisme i intel·lectualita­t

-

Aquest dimecres (7 d’agost) l’Espai Port Marítim l’espera de nou amb la seva fidel Band per repassar el seu cançoner imperible i habitual amb una mirada cada cop més intimista i profunda. De la clàssica i eterna Horses (1975), a molts altres hits de la degana del punk que encara desprenen llum i s’han colat per sempre com a història viva del rock (no oblidem que Smith és de les poques cantants inclosa al llistat del Saló de la Fama del Rock & Roll). Amb la seva veu extraordin­ària, segurament familiar fins i tot per als que mai no l’han sentit cantar, se submergirà en algunes de les seves cançons més conegudes. Al menú? Because the night, Gloria i Rock & Roll Nigger seran alguns dels temes fixos del repertori de la sacerdotes­sa del punk que suraran a l’aire de la Costa Brava. Melodies que s’intercalar­an amb poemes i les anècdotes que les acompanyen en un sorprenent collage de poesia i filosofia vital. Patti Smith, en la seva aposta escènica, sempre ha aconseguit transforma­r els seus concerts en una experiènci­a d’epifania transcende­ntal.

Aquest any no hi haurà exposició, però potser sí que farà la seva visita de rigor a

Voleu escoltar aquesta artista?

“La paraula és i ha estat l’arma més bella del món”, segons Patti Smith. Blanes, on va viure i morir el seu estimat Roberto Bolaño. La literatura incòmoda, divertida, poderosa i punyent és la seva acompanyan­t de viatge. Vuit anys després de l’èxit de les meravellos­es Just Kids i tres anys després d’M Train, la prolífica escriptora ha anunciat nou llibre per al setembre ( Year of the Monkey, Penguin Random House), on abordarà “la pèrdua, l’envellimen­t i el canvi dramàtic del paisatge polític dels Estats

PATTI SMITH

Units”. Al seu últim treball, Devoción (en castellà, Lumen), ens parlava de la inspiració i el procés creatiu dels autors; de “la musa que assalta a l’hora oculta”, escriu. Inspiracio­ns, pautes per entendre el món, records i vivències que, potser, trobem un dia enquadrats en aquestes terres que també van enamorar el mateix Orson Welles. No és cap secret. Patti Smith estima la Costa Brava i la gent li torna el sentiment. ESTIL: PUNK, ROCK. LLOC: FESTIVAL DE PORTA FERRADA. ESPAI PORT. ZONA PORTUÀRIA, 1. SANT FELIU DE GUÍXOLS (GIRONA). DIA: DIMECRES, 7. HORA: 22H. PREU: 38€. • Proticketi­ng.com

JAMIE CULLUM Pop- jazz

El britànic combina com cap altre artista el pop progressiu i el jazz tradiciona­l. Un concert original marcat pel seu gust per a la improvisac­ió, el R&B i el ‘drum-and-bass’. FESTIVAL JARDINS DE CAP ROIG. JARDÍ BOTÀNIC DE CAP ROIG, CALELLA DE PALAFRUGEL­L (GIRONA). TEL: 972 614 582. PREU: 80120€. HORA: 22H. ENTRADES:

10% DE DESCOMPTE.

Entradasde­vanguardia.com

JEAN TOUSSAINT Jazz

Membre d’una de les grans edicions d’Art Blakey’s Jazz Messengers (amb Wayne Shorter i Freddie Hubbard), Toussaint repassarà les grans músiques del grup, d’altres edicions dels Jazz Messengers i peces originals. JAMBOREE. PLAÇA REIAL, 17. TEL: 933 191 789. METRO: LICEU (L3). PREU: 27€. HORA: 20 I 22H.

50% DE DESCOMPTE.

Entradasde­vanguardia.com

BONEY M Disco

‘Daddy Cool’, ‘Sunny’, ‘Rivers of Babylon’ i ‘Rasputin’ són alguns dels temes que van enlairar als reis de la música disco dels setanta. Tornen als escenaris amb el seu cantant original, Maizie Williams, per celebrar quaranta anys i més de 150 milions de discos venuts a tot el món. FESTIVAL SONS DEL MÓN. AVINGUDA DE RHODE, 63. CIUTADELLA DE ROSES (GIRONA). HORA: 22.30H. PREU: ENTRADES EXHAURIDES.

Dissabte, 3

THE OFFSPRING Punk

El punk enèrgic de la mítica banda dels noranta és un dels reclams del cartell del festival Barna’n’Roll d’enguany. Els california­ns, liderats per Dexter Holland, tornen a Barcelona deu anys després del seu últim concert. Completen cartell els Talgo i Propagandh­i. FESTIVAL BARNA’N’ROLL (POBLE ESPANYOL). AV. FRANCESC FERRER I GUÀRDIA, 13. TEL.: 935 086 300. HORA: 18H. PREU: 49€. • Musikaze.net

Diumenge, 4

JORGE DREXLER Pop, folk

El gran triomfador dels Grammy Llatins presenta ‘Silente’, un concert íntim i solitari (guitarra i veu) a l’entorn del concepte de silenci com a matèria primera creativa. Aquest nou treball arriba després d’una extensa gira de cent concerts en tretze mesos amb la seva banda presentant l’últim treball d’estudi, ‘Salvavidas de hielo’. FESTIVAL JARDINS DE CAP ROIG. JARDÍ BOTÀNIC DE CAP ROIG, CALELLA DE PALAFRUGEL­L (GIRONA). TEL: 972 614 582. PREU: 3055€. HORA: 22H.

10% DE DESCOMPTE.

Entradasde­vanguardia.com

Dimarts, 6

PETE CHURCHILL Jazz

El mestre coral i professor de composició de jazz a la Reial Acadèmia de Música de Londres porta a Barcelona El Gran Encuentro Vocal, una nit de cançons amb una rica barreja de material, des de balades de cantants en una petita banda fins a grans peces corals. JAMBOREE. PLAÇA REIAL, 17. TEL: 933 191 789. METRO: LICEU (L3). HORA: 20 I 22H. PREU: 27€.

50% DE DESCOMPTE.

Entradasde­vanguardia.com

Dimecres, 7

RAMON MIRABET Pop

Erigit en creador èpic contempora­ni, a més de productor i intèrpret d’una espectacul­aritat íntima notable, l’artista català torna amb ‘Begin Again’. Noves cançons carregades de senzillesa i visceralit­at que troben el camí per explicar un ventall d’emocions humanes que ens toquen de prop: de la tendresa, a l’amor, la ràbia o la nostàlgia. FESTIVAL JARDINS DE CAP ROIG. JARDÍ BOTÀNIC DE CAP ROIG, CALELLA DE PALAFRUGEL­L (GIRONA). TEL: 972 614 582. HORA: 22H. PREU: 20-30€.

10% DE DESCOMPTE.

Entradasde­vanguardia.com

Dijous, 8

DUQUENDE & CHICUELO Flamenco

Dos dels artistes més consagrats del flamenc contempora­ni uneixen la seva química sobre l’escenari. L’un va debutar als vuit anys de la mà de Camarón de la Isla, i Paco de Lucía va ser el seu mentor. L’altre és considerat un prodigi de la guitarra des de petit, a més d’haver fet carrera com a productor i director de reconegut prestigi a Europa, EUA, l’Amèrica Llatina i el Japó. FESTIVAL DE MÚSICA BEGUR. MAS D’EN PINC (BEGUR). HORA: 22.30H. PREU: 22€ ANTICIPADA, 25€ A LA TAQUILLA. ENTRADES: • Codeticket­s.com

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain