La Vanguardia - Què Fem

A la ràdio

-

de juliol. Meya recorda que “volem arribar a la festa major amb els clàssics de vuit bé, i de cara a finals de temporada, treballar el folre de la torre per mirar de pujar-la un pis”. Però també es mostra prudent amb el quatre de vuit de cara a aquest dissabte: “No ens volem precipitar; si arriba, perfecte, però si als assajos no ens surt, no arriscarem”. Així doncs, la plaça de la Vila serà un any més l’escenari de la lluita entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, en una diada que l’any passat va oferir moments estel·lars amb castells de gamma extra.

Els Castellers de Vilafranca han començat la temporada forts i ja van demostrar la seva ambició durant la Diada del Pla de la Seu a Tarragona, quan van signar la millor actuació de l’any amb dos castells de nou. La dels castellers és una feina constant que dia a dia rep el suport de Sorea, que reafirma el seu compromís amb la cultura tradiciona­l, col·laborant amb la Coordinado­ra de Colles Castellere­s de La de les Neus de Vilanova i la Geltrú és una de les diades que s'ha incorporat aquest any a les transmissi­ons del programa 'Castells a RAC1'. El programa, que es va iniciar el 8 de juny, ha afegit quatre noves cites aquest any. Va inaugurar la temporada el 8 de juny amb el 50è aniversari dels castellers de Barcelona i, a més de la Diada de les Neus, cobrirà la festa major del Catllar i la Mercè de Barcelona. Així, el programa, encapçalat per Xavier Aymerich, passa de transmetre sis diades el 2018 a fer-ne deu aquest any. El programa, que va començar el 2012, té el mateix equip que la temporada passada, amb Xavier Aymerich, Benet Iñigo, Esteve Giralt, Maria Garcia i Anna Marín, amb Mireia Esteve a les xarxes socials. Catalunya. Per això contribuei­x a fer front a les despeses de les asseguranc­es per a les colles i els seus castellers.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona també s’hi juga molt, a Vilanova, i té el repte de repetir l’èxit de l’any passat. Aleshores van assolir el nou de vuit, el cinc de nou, el tres de nou i el pilar de vuit. A Torredemba­rra, els de Gorka Bertran ja van demostrar que estaven en molt bona forma, ja que van aconseguir un nou de vuit acompanyat del tres de nou amb folre i del cinc de vuit.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain