La Vanguardia - Què Fem

Nova etapa

- DOLORS BERTRAN

La festa major de Vilanova tornarà a viure una jornada castellera d’alta volada el proper 3 d’agost amb la colla de casa, els Bordegasso­s de Vilanova. Ja fa setmanes que les colles omplen places amb actuacions de primer nivell, i la Diada de les Neus de Vilanova i la Geltrú és una nova ocasió per demostrar que estan en un molt bon moment de forma.

Els vilanovins tenen el repte de superar l’actuació de l’any passat, quan van aconseguir els seus objectius, van assolir el seu primer tres de vuit de l’any i el van acompanyar amb la torre de set i el quatre de vuit. Els Bordegasso­s van aprovar en assemblea una nova tècnica i junta per la qual Marcel Meya i Dani Ponce són els cocaps de colla, i Clàudia Roig es converteix en la primera presidenta de la història de l’entitat. L’objectiu d’aquesta estratègia és consolidar els castells de vuit bàsics, així com la torre de vuit amb folre i espaiar més les actuacions per arribar a les grans cites amb més múscul.

Marcel Meya explica que a la Diada de les Neus volen completar “la clàssica de vuit”, estrenant a plaça el quatre de vuit, per completar-lo amb el tres de vuit i la torre de set, que ja van aixecar la setmana passada a Vilafranca. De fet, des del 2002 els de Vilanova no havien culminat el tres de vuit a plaça abans de la Diada de les Neus, que queia sempre el darrer cap de setmana

BORDEGASSO­S DE VILANOVA

MARCEL MEYA I DANI PONCE. ANY DE FUNDACIÓ: 1972.

ÉS L’ÚNICA COLLA QUE HA ASSOLIT ELS NOU PISOS DESPRÉS D’HAVER DESCARREGA­T TOTA LA GAMMA DE VUIT, I LA PRIMERA QUE L’ANY 1979 VA CORONAR UN CASTELL DE VUIT AMB UNA NENA AL POM DE DALT. A LA TEMPORADA DE 2017, VAN DESCARREGA­R 17 CASTELLS DE VUIT.

CASTELLERS DE VILAFRANCA

CAP DE COLLA: ANTONI BACH LLEAL. ANY DE FUNDACIÓ: 1948. PRINCIPALS FITES HISTÒRIQUE­S: LA TORRE DE NOU AMB FOLRE, EL CASTELL MÉS DIFÍCIL QUE S’HA ACONSEGUIT CARREGAR MAI, A LA DIADA DE SANT FÈLIX DE 2005. EL QUATRE DE NOU, QUE VAN ACONSEGUIR CARREGAR EL 2002 A LA PLAÇA DE LA VILA DE VILAFRANCA PER LA DIADA DE TOTS SANTS. LA TORRE DE VUIT, L’ANY 2010.

COLLA JOVE XIQUETS DE TARRAGONA

CAP DE COLLA: GORKA BERTRAN SANTOS. ANY DE FUNDACIÓ: 1979, FRUIT DE L’ESCISSIÓ D’UN GRUP DE CASTELLERS DE TARRAGONA. PRINCIPALS FITES HISTÒRIQUE­S: ACTUALMENT ESTÀ CONSOLIDAD­A COM A COLLA DE GAMMA EXTRA. L’ANY 2014 VA CARREGAR EL SEU PRIMER TRES DE DEU AMB FOLRE I MANILLES. EL 2017 ASSOLEIXEN EL QUATRE DE NOU SENSE FOLRE.

 ?? FOTO: © MAITE GOMÀ I FARRÀS ?? Els Bordegasso­s de Vilanova volen portar a la festa major els clàssics de vuit. CAPS DE COLLA: PRINCIPALS FITES HISTÒRIQUE­S:
FOTO: © MAITE GOMÀ I FARRÀS Els Bordegasso­s de Vilanova volen portar a la festa major els clàssics de vuit. CAPS DE COLLA: PRINCIPALS FITES HISTÒRIQUE­S:

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain