La Vanguardia - Què Fem

Un clàssic dels Grimm revisitat

ELS MÚSICS DE BREMEN ARRIBA AL TEATRE GAUDÍ DE BARCELONA EN UNA NOVA VERSIÓ MUSICAL

- P. MAURELL

Què hi fan un ruc, una gata, una gallina i un gos al mig del bosc, acompanyat­s d’un petit grill que toca la bateria? Doncs fugen de la granja on cadascun ha viscut sempre perquè ja no poden treballar més i no els volen. Es troben de camí cap a la ciutat de Bremen, es fan amics i decideixen crear un grup de música. Segur que aquest argument el coneixeu, perquè és el d’un clàssic dels contes tradiciona­ls, escrit pels germans Grimm, Els músics de Bremen, que ara arriba al Teatre Gaudí en forma de musical i en una versió d’Ever Blanchet.

Un espectacle que manté l’essència del conte clàssic, que es reinventa per als nens i nenes d’ara i que es transforma amb noves cançons, nous personatge­s i coreografi­es i on, sobre l’escenari, cada protagonis­ta toca un instrument: el gos, la guitarra; la gallina, el piano; el ruc, el violí; el grill, la bateria, i la gata, el violoncel. Cadascun té la il·lusió d’arribar a Bremen i guanyar-se la vida amb la seva gran passió, la música.

Revisió del clàssic

En el conte dels Grimm, els animals es queden a viure a la granja després d’haver foragitat els lladres que hi havia, no arriben mai a la ciutat de Bremen i no acaben formant la banda musical. Però potser en aquesta nova versió tenim alguna sorpresa.

Els músics de Bremen és un clàssic que ens parla de l’amistat, la unió i la llibertat, que condemna el maltractam­ent animal i que reivindica una ciutat més neta, lluminosa i en pau per a tothom. Un musical divertit per a tota la família interpreta­t pels actors Aina Vallès, Berta Peñalver, David Maculé, Ivan Herzog i Joan Rigat, que alhora són músics excel·lents.

Una nova oportunita­t per gaudir d’aquesta història adaptada i revisitada al llarg dels anys pel cinema, la televisió i el teatre, i que tracta problemes i situacions ben vigents en els nostres dies. Un clàssic que cada any puja als escenaris per parlar-nos dels avantatges de tenir un projecte comú.

ELS MÚSICS DE BREMEN

TEATRE GAUDÍ. SANT ANTONI MARIA CLARET, 120. METRO: SAGRADA FAMÍLIA (L2 I L5). DATA: FINS AL

26 DE GENER. HORARI: DS., 17H, DG., 12 I 16H. PREU: 15€.

• Teatregaud­ibarcelona.com

 ??  ?? Els animals s’uniran per fer possible el seu somni sobre l’escenari.
Els animals s’uniran per fer possible el seu somni sobre l’escenari.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain