La Vanguardia - Què Fem

Els vividors del Gòtic

EL FAUNA RESTAURANT, A L’HOTEL KIMPTON VIVIDORA, OFEREIX UN GRAN MENÚ DE MIGDIA

- ANNA TORRENTS

Bill Kimpton era un banquer americà que, encisat pels hotels boutique d’Europa, va decidir crear la marca Kimpton Hotels & Restaurant­s als anys vuitanta, una empresa que amb el nom ja deixava molt clara la importànci­a de la gastronomi­a dins dels seus hotels. La filosofia d’aquest pioner del bon dormir ha arribat fa unes setmanes a Barcelona, amb l’obertura de l’hotel Kimpton Vividora al barri Gòtic –cada Kimpton del món va acompanyat d’un adjectiu que s’inspira en la personalit­at de la ciutat on està situat–. Així, el Kimpton de Barcelona agafa el nom de l’esperit alegre i amant de la gresca de la ciutat, mentre que el nom del seu restaurant, Fauna, fa referència als grups d’amics que surten molt de festa: una persona vividora, és clar, sempre vol passar-s’ho bé amb la seva fauna.

Com en una casa particular

El restaurant està liderat per Ferran López, que té àmplia experiènci­a en hotels i restaurant­s de primera categoria, com Almanac i Lasarte, i que, a més de xef, també és nutricioni­sta. La seva proposta es basa en els productes mediterran­is i les receptes casolanes, a les quals suma tocs creatius i aparicions puntuals d’ingredient­s internacio­nals. Podreu tastar la seva proposta en un espai que us farà sentir en una casa burgesa catalana, on és molt fàcil quedar-s’hi hores i hores. Hi ajuda l’ambient càlid, els grans finestrals i les magnètique­s rajoles hidràuliqu­es. El local, a més, és pet friendly ,i només hi ha una norma: “S’accepta qualsevol animal que entri a l’ascensor”.

Migdies casolans

Molt interessan­t és el menú de migdia, d’una imbatible qualitat-preu (15€), que, a més, també està disponible els dissabtes. Tot i que canvia cada setmana, sempre hi trobareu entrants que combinen referèncie­s locals amb apunts internacio­nals, com el muntanyès trinxat de la Cerdanya amb ou a baixa temperatur­a, les faves a la catalana i el carpaccio de remolatxa amb hummus d’alvocat i tofu marinat.

Pel que fa als plats principals, continuen les

referèncie­s casolanes amb tocs moderns, com demostren la coliflor brasejada amb sopeta d’alls rostits, la cassoleta d’estofat de vedella –un exemple d’un plat de xup-xup servit amb gran sofisticac­ió– o l’entraña a la llenya amb salsa criolla i puré d’api-nap.

Ho podreu maridar tot amb una bona copa de vi, entre les quals destaquen les opcions naturals del celler

Els Vinyerons, i acabar l’àpat amb postres com el pastís de formatge de cabra amb almívar de llet o la terrina de fruites i escuma de coco.

Carta de nit

De nit sí que hi trobareu una minuta extensa (al migdia, l’única opció disponible és el menú), de la qual ens recomanen plats com l’albergínia en tempura de cervesa, el caneló de pularda o la bomba d’ají de gallina, una fusió interessan­t de les tradicions marineres de la Barcelonet­a amb els picants de la costa peruana. A més, al pis de sota, el bar Got us espera amb bon cafè, millors còctels i música en directe durant el cap de setmana. Que la festa no pari!

FAUNA RESTAURANT

●●●●●

KIMPTON VIVIDORA HOTEL. DUC, 15. PRIMER PIS. TEL.: 936 425 418. METRO: PLAÇA CATALUNYA (L1, L3). HORARI: CADA DIA, DE 13 A 15.30H I DE 19.30 A 22.30H. PREU MITJÀ CARTA: 35€; MENÚ DE MIGDIA (DE DL. A DS.): 15€.

• Faunaresta­urant.com

100% RECOMANABL­E

MOLT BO

BO

REGULAR

DOLENT

meitat”. Perquè una nit al Cangrejo no es pot explicar, s’ha de viure!

Si pugem les escales costerudes i truquem el timbre del número 3 de la plaça Reial, trobarem el Nou Pipa Club,

Churros con Chocolate és la festa més petarda de Barcelona. L’esdevenime­nt mensual es porta a terme les tardes i les nits dels diumenges i és una genuïna bogeria col·lectiva, amb molta diversió i interacció. Tot un festival de gairebé dotze hores que gira al voltant d’una temàtica que va canviant i que ocupa totes les sales de l’històric club barceloní. Enguany, la desenfadad­a festa celebra la novena temporada. Els xurreros –així és com s’autodenomi­na el públic– són les ànimes de la festa i en cada sessió es pot gaudir d’actuacions en directe ,on se serveixen xurros amb xocolata, es reparteixe­n regals i on tothom té l’oportunita­t de pujar a l’escenari i fer la seva, agafar el micròfon i posar-se a cantar, o fins i tot punxar.

 ??  ?? L’establimen­t, situat a la primera planta de l’hotel, ens vol fer sentir com a casa.
L’establimen­t, situat a la primera planta de l’hotel, ens vol fer sentir com a casa.
 ??  ?? La bomba d’ají de gallina és una de les propostes de la carta de nit.
La bomba d’ají de gallina és una de les propostes de la carta de nit.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain