La Vanguardia - Què Fem

MATTHIAS & MAXIME

-

●●●●●

DIR.: XAVIER DOLAN. GÈNERE: DRAMA. GABRIEL D’ALMEIDA FREITAS, XAVIER DOLAN, PIER-LUC FUNK, SAMUEL GAUTHIER, ANTOINE PILON, ADIB ALKHALIDEY, ANNE DORVAL. PAÍS: CANADÀ. ANY: 2019. DUR.: 118 MIN.

connexió ja es produirà amb el film inaugural, rodat a casa nostra, Uno para todos ,de David Ilundain, protagonit­zat per David Verdaguer i Clara Segura, dos actors també presents al festival.

Com ja és costum, el BCN Film Fest aposta per lligar el cinema amb altres àmbits de la cultura, com l’art o el teatre. En aquesta edició

Galetes cinèfiles

Quan demanem a Casanovas que triï per a nosaltres alguns dels seus films favorits d’aquesta edició, ens confessa que és una tasca veritablem­ent difícil: “La nostra programaci­ó és com un assortimen­t de galetes. Quan en vols agafar una, no saps mai per quina decidir-te perquè totes semblen molt saboroses”.

Finalment, tria Pinocho ,la reinvenció del clàssic de Carlo Collodi signada per Matteo Garrone i interpreta­da per Roberto Benigni; la impactant La verdadera historia de la banda de Kelly, de Justin Kurzel, que revisa la vida del bandit australià Ned Kelly;

Cuando Hitler robó el conejo rosa, de Caroline Link, i la polonesa Corpus Christi, nominada a l’Oscar a la millor pel·lícula estrangera.

Casanovas també esmenta la funció destacada que tindran documental­s com

Cunningham, d’Alla Kovgan, dedicat a la icona de la dansa Merce Cunningham, i

Libreros de Nueva York , un film en què D.W. Young ens endinsa en el món dels llibreters novaiorque­sos dedicats a la caça d’obres antigues i de col·leccionist­a. I també l’estrena mundial de Maragall i la lluna, una obra de Josep Maria Mañé i Francesca Català que lliura un retrat íntim de l’exalcalde de Barcelona. Els més cinèfils faran bé de no deixar escapar Centoventi contra Novecento, d’Alessandro Scillitani, que aborda un insòlit partit de futbol que va tenir lloc l’any 1975 i que es va disputar entre dos equips liderats per Pier Paolo Pasolini i Bernardo Bertolucci.

Els amants dels biopics podran gaudir de De Gaulle, retrat d’una llegenda francesa que interpreta Lambert Wildon, o Madame Curie, un film de Marjane Satrapi protagonit­zat per Rosamund Pike.

En total, una allau de propostes que ens recorden que, malgrat les dificultat­s que hem viscut darreramen­t, el cinema segueix més viu que mai.

4A EDICIÓ DEL BCN FILM FEST

CINEMES VERDI. VERDI, 32. TEL.: 932 387 990. DATES: DEL 25/6 AL 2/7. PREU DE LES ENTRADES: 2,90€. • Bcnfilmfes­t.com

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain