La Vanguardia - Què Fem

Descobrir els Aiguamolls de l’Empordà

US PROPOSEM ALGUNES RUTES PER RECÓRRER LA SEGONA ZONA HUMIDA MÉS IMPORTANT DE CATALUNYA

-

Els amants de les aus tenen una cita obligatòri­a, aquest estiu, als Aiguamolls de l’Empordà, a l’Illa d’en Caramany, les Llaunes i els Estanys, les tres zones del parc que són reserves naturals. Més de 300 espècies d’ocells són els grans protagonis­tes de la zona, tant els que hi descansen durant tot l’any com els que hi passen períodes temporals en la seva ruta cap al sud. Per descobrir la bellesa dels aiguamolls i contemplar les seves aus, podreu portar a terme itineraris de tota mena, segons les vostres preferènci­es.

Ruta dels Estanys

La Ruta dels Estanys és un dels itineraris del Parc que es poden fer amb bicicleta. L’itinerari ens porta a conèixer una extensa i variada part del Parc Natural. Sortint del Cortalet s’arriba a la zona de Vilaüt, tot travessant la diversitat de paisatges i ambients, joncars, bosc de ribera, la zona de la Rubina, estanys de Palau, els camps de conreu… per seguir fins a la resclosa de Vilanova de la Muga i tornar cap al punt d’origen. Aquesta ruta passa per dues de les ermites més antigues del Parc Natural, la de Sant Antoni i la de Sant Joan dels Erms. El punt d’origen i final és el Cortalet, tot i que, com que és un itinerari circular, podreu començar-lo i acabar-lo on vulgueu.

Itinerari natural del Fluvià

Aquest itinerari surt del Punt d’Informació de Sant Pere Pescador i, tot vorejant el marge dret del riu Fluvià, us conduirà a la gola del riu i a la zona de dunes de la platja. Des d’aquesta ruta podreu gaudir de la tercera reserva integral del Parc Natural, l’Illa d’en

Caramany. És un itinerari circular de poc més de vuit quilòmetre­s que podreu fer a peu o amb bicicleta.

Ruta literària

Els Aiguamolls de l’Empordà també es poden descobrir a partir de l’escriptora M. Àngels Anglada. Aquesta vegada, la passejada es fa amb una intenció poètica i menys naturalist­a. La proposta us convidarà a llegir i comprendre textos escollits de l’autora en una successió de parades, entre el mas del Matar i el Cortalet. Anglada va tenir una estreta vinculació amb la campanya de defensa del Parc.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain