La Vanguardia - Què Fem

Un retorn acústic

M-CLAN TORNA A L’ESCENARI DESPRÉS D’UNA PARADA VOLUNTÀRIA

- LOURDES LÓPEZ

No era un adeu, sinó un fins després. I, tal com van prometre, han tornat el 2020, encara que amb un retard considerab­le, a causa de les circumstàn­cies que a tots ens afecten. Carlos Tarque i Ricardo Ruipérez reprenen el pols als seus seguidors amb actuacions que presenten en solitari, ells dos. Una gira íntima per a aquest estiu que comença amb aquesta primera parada a Barcelona.

Els grans temes musicals

Serà dins de l’edició especial del Festival Cruïlla, que porta per nom Cruïlla XXS, un dels pocs festivals que no han postergat la cita per a l’any vinent, i del qual la setmana vinent us donarem tots els detalls. Sense la companyia habitual de la banda de sempre, els artistes repassaran hits selecciona­ts de tot el seu conegut i ampli repertori en format acústic. Peces que ja són història viva del rock nacional. Parlem de Carolina, Llamando a la Tierra, Miedo o Quédate a dormir, alguns dels hits que els murcians han compost al llarg de més de 25 anys d’una carrera del tot consolidad­a.

Lluny queda ja Un buen momento, el primer àlbum, amb què amb vint-i-pocs anyets van posar el seu rock amb alè meridional al davant d’una escena musical que els va rebre amb els braços oberts. Molts no els han perdut la pista des de llavors. Avui, públic i crítica s’emocionen davant d’un directe en què el cartell de sold out és la norma, més que l’excepció.

Tornen a casa

Seguiu

La pausa tècnica de dos anys la van anunciar després de posar fi, a Madrid, al magnànim Delta Tour (que va sumar més de setanta concerts, entre Espanya i l’Amèrica Llatina). Aquest temps ha servit perquè Tarque presentés un disc homònim, sempre comptant amb les guitarres Gibson, Les Paul i Marshall. Comprenia cançons que miren de reüll els seus admirats Led Zeppelin, Slash, de Guns n’ Roses, i Paul Kossoff. Un disc necessari perquè el murcià continués en contacte amb la nova saba rockera del país (Los Zigarros, The Soul Jacket o Nat Simons).

Aquest estiu, la cosa es queda a casa. Després de la capital

catalana, visitaran Lleida, la natal Múrcia, Burgos, Valladolid, Gijón, Màlaga i Sevilla. Aquest 2020, que ha estat estrany per a tothom, és el vintè aniversari del seu disc Sin enchufe, a què retran homenatge. Contenia aquella famosa Carolina, una tema

 ??  ?? Voleu escoltar aquest grup? les instruccio­ns que detallem al sumari!
Tarque i Ruipérez s’uneixen amb el concert que faran al festival Cruïlla XXS.
Voleu escoltar aquest grup? les instruccio­ns que detallem al sumari! Tarque i Ruipérez s’uneixen amb el concert que faran al festival Cruïlla XXS.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain