La Vanguardia - Què Fem

Un color per a cada ocasió

ELS LOCALS NEGRO-ROJO COMBINEN CUINA JAPONESA I MEDITERRÀN­IA EN UN MATEIX ESPAI

- ANNA TORRENTS

Quan la cuina japonesa encara era una gran desconegud­a a casa nostra, a l’upper Diagonal va aparèixer un restaurant amb la determinac­ió de cuinar sushi de gran qualitat. Avui, la taverna Rojo (rojo en negro) pot presumir de continuar tenint un dels uramakis, niguiris i futomakis més ben treballats de la ciutat. I ho fa en un entorn molt adient a la situació actual: la seva terrassa, envoltada d’arbres i vegetació, on hi caben fins a 38 comensals (gairebé els mateixos que caben a la terrassa interior), permet fer una pausa elegant, cosmopolit­a i d’allò més upper tant de dia com de nit.

Aquest espai, a més, està compartit amb el local Negro (más verde que negro), especialit­zat en receptes mediterràn­ies amb un punt sofisticat. Com en tota fusió, aquests dos establimen­ts, que pertanyen al Grupo Tragaluz i En Compañía de Lobos, ens proposen una doble carta -ara, només en QR–, que satisfà tots els paladars.

El Japó sublim

El que trobareu a la carta del Rojo és una interpreta­ció de grans clàssics japonesos, cuinats amb sensitivit­at i cura. Aquí no es tracta de menjar volum sense qualitat, sinó justament el contrari: poques peces, molt ben elaborades, que ens conviden a tastar diverses propostes de la carta. N’és una bona mostra el seu tekka-maki –ve a ser la croqueta dels restaurant­s nipons: si el maki més simple és espectacul­ar, l’establimen­t és necessària­ment bo–. També destaquen algunes propostes fusionades, com ara el futomaki de tonyina amb mango, maionesa i mel, l’uramaki de filet amb foie i espàrrecs o l’imprescind­ible niguiri cruixent de bistec tàrtar, servit sobre una base d’arròs de sushi cruixent. Altres bones opcions inclouen les gyozes de carn amb xiitake, l’arròs fregit picant amb verdures i truita i les tallarines saltades amb verdures i katsuobush­i. unes postres mítiques del Negro. Es tracta d’un sublim pastís de formatge, lleuger i molt cremós, que cal tastar tant sí com no. Poca broma, perquè en la nostra visita observem com diverses persones berenen tranquil·lament aquest pastís mentre treballen amb l’ordinador portàtil. I això ens dona un altre bon senyal del restaurant: el dels clients fidels.

NEGRO (MÁS VERDE QUE NEGRO) - ROJO (ROJO EN NEGRO)

●●●●● DIAGONAL, 640. BARCELONA. TEL.: 934 059 444. METRO: MARIA CRISTINA (L3). HORARI: CADA DIA, DE 13 A 16H I DE 19 A 22:30H. PREU MITJÀ CARTA: 35€ (NEGRO), 25€ (ROJO).

• Grupotraga­luz.com

100% RECOMANABL­E

MOLT BO

BO

REGULAR

DOLENT

A poc a poc la normalitat gastronòmi­ca es va installant a Barcelona. A tocar de la plaça Francesc Macià ha tornat a obrir portes el restaurant Aflamas, comandat pel xef Pau Pérez, un espai on podreu degustar bona cuina d’autor elaborada amb productes frescos, de temporada i d’excel·lent qualitat. “La nostra cuina es basa en la creativita­t, combinant ingredient­s i cuidant al màxim cada detall”, avança Pérez, que, abans de posar en marxa el seu projecte més personal, va forjar la seva tècnica en excellents restaurant­s com Villa Retiro, Coure, Moments, Wall 57, Tragaluz i Xerta, alguns d’ells amb estrella Michelin.

El segell d’en Pau

Pérez diu que la cuina, perquè sigui valorada pels clients, “s’ha d’elaborar gaudint d’ella, innovant sense excessives floritures, perquè el comensal apreciï en la qualitat de la matèria primera i en la preparació d’aquesta”. I aquest ideari el trasllada a tota la carta, un excepciona­l compendi de sabors i textures cuinats a pura flama. Hi trobareu aperitius per compartir com les croquetes de pollastre a l’ast, amb un arrebossat molt cruixent; i les xistorres a la sidra, cuites amb el seu propi suc. I una llista de plats principals que fa salivar: el carpaccio trufat de presa Ibèrica, regat amb crema de ceps; l’ou cremós cuit a baixa temperatur­a, amb base de parmentier i bolets; o la coca de full amb foie, servida amb maduixes i pinyons. Els arrossos són un dels altres punts forts de la casa amb alternativ­es com l’arròs sec de calamar i gamba vermella, l’arròs cremós amb parmesà, sàlvia i formatge blau i l’arròs cremós de ceps. Val la pena repetir visita per a anar-los tastant tots. No hi falten les carns, com el xai I.G.P. anyell d’Aragó desossat i cuit a baixa temperatur­a, ni els peixos, com el saborós bacallà confitat amb hummus de cigrons, un suau pil-pil de pernil i maduixes a la brasa. I també compten amb opcions veganes i sense gluten.

Noves propostes

“Desgraciad­ament, la pandèmia també ens ha perjudicat, igual que a molts altres negocis. No obstant això, tot l’equip, lluny de desanimar-nos, hem tornat amb més empenta i més força. Adaptant-nos a la nova situació i als moments tan complicats que es preveuen”, comenta Pérez. Per això, han ajustat preus a la seva carta i ofereixen nous plats i menús. Com l’exquisit i equilibrat menú Healthy, que podreu tastar els migdies, entre setmana, per 25 euros, amb tot inclòs. Una altra novetat important és que ara també obren els diumenges al migdia i ofereixen plats per a endur-se, per a tots aquells que prefereixi­n gaudir de l’experiènci­a gastronòmi­ca a casa.

Entorn segur

Aflamas ha implementa­t totes les mesures higiènique­s establerte­s per les autoritats sanitàries però, si encara voleu ser més estrictes amb la distància de seguretat respecte a la resta de comensals, podeu optar per reservar en un dels seus quatre salons per a grups: Sarrià, Josep Tarradella­s, Illa i Diagonal. Amb capacitats d’entre quatre i catorze persones, són l’escenari ideal per gaudir d’un àpat discret, amb total privacitat i seguretat. A més, si ho demaneu, l’equip de cuina d’Aflamas, i el seu cap de sala, Héctor Alonso, us prepararan un menú personalit­zat i ajustat a les vostres necessitat­s. Per tornar a gaudir de la bona taula.

Més informació: Loreto, 32. Baixos 2a. 08029 Barcelona. Obert dimarts i diumenge, de 13 a 16h; dimecres, dijous, divendres i dissabte, de 13 a 16h i de 20.15 a 23h. Tel.: 933 457 148

Preu mitjà carta: 35/40€

• info@aflamas.com

• Aflamas.com

 ??  ?? Les delicioses pizzes del Negro (más verde que negro).
Les delicioses pizzes del Negro (más verde que negro).
 ??  ?? La terrassa de l’establimen­t està envoltada de vegetació. FOTOS: GRUPO TRAGALUZ
La terrassa de l’establimen­t està envoltada de vegetació. FOTOS: GRUPO TRAGALUZ
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain