La Vanguardia - Què Fem

Un castell que viatja a Àsia

EL RESTAURANT SHIRO BY PACO PÉREZ OMPLE EL JARDÍ DEL CASTELL DE PERALADA DE PLATS ASIÀTICS D’ALT NIVELL COMBINATS AMB UNA CARTA DE VINS AMB MOLT DE RECORREGUT

- ANNA TORRENTS

Els viatges pel món no només ens ensenyen monuments i espais, sinó també sabors i coccions diverses, que els xefs més imaginatiu­s no triguen a adaptar a les seves receptes. Ho veiem en el sempre genial Paco Pérez, que ha volgut traduir les seves vivències al continent asiàtic en una carta molt delicada i juganera que proposa un recorregut des de Tòquio fins a Jakarta, passant per Hanoi, Singapur i Taipei.

COMPARTIR ÉS VIURE

Amb la idea de compartir diversos plats al centre de la taula (uns cinc o sis per parella), la carta proposa delicadese­s com la refrescant ostra Tòquio, que ret tribut al mercat més gran del món de peix i marisc, el de Tsukiji. També l’albergínia en miso lacada amb sèsam i soja i coronada amb katsuobush­i, tan melosa que es recomana degustar-la amb cullera. Per la seva banda, el cruixent maki d’anguila cuit en tempura torna a ser un gran plat d’inspiració nipona.

De terres taiwaneses, us recomanem especialme­nt els farcellets de mar i muntanya (que també ens fan recordar al recentment desaparegu­t Xavier Sagristà), de gust intens i gran cremositat interior. I, de la zona de Chengdu, destaca l’arròs de Chinatown ,a mode de paella, acompanyat de calamar i amb un punt picant.

A la minuta, a més, també trobareu ingredient­s mediterran­is de nivell, que es deixen veure en plats com el pop a la graella amb maionesa d’oliva negra d’Aragó i causa limeña, que en aquest cas també pica l’ullet a la gastronomi­a peruana.

UN VIATGE VINÍCOLA

Aprofiteu que esteu al castell de Peralada (la paraula shiro, de fet, significa ‘castell de pedra i fusta’) per submergir-vos en l’extensa carta de vins, que a la seva manera també proposa un viatge per grans territoris vinícoles. Aquí trobareu des de vins negres que reflecteix­en el paisatge, com Finca Malaveïna, fins a blancs amb aromes difícils d’oblidar, com el

Gewürztram­iner d’Oliver Conti, entre molts d’altres.

En l’apartat de dolços, destaca el llaminer dorayaki farcit de crema de Selva Negra i xarop d’erable i el molt refrescant meló osmotitzat amb shisho i pols gelada, que podreu tastar davant d’unes vistes immillorab­les d’un dels castells més imponents de tot l’Empordà.

SHIRO BY PACO PÉREZ

JARDINS DEL CASTELL DE PERALADA. NOU DE SANT JOAN. PERALADA (GIRONA). TEL.: 972 538 363. HORARI JULIOL: DE DT. A DG., DE 19.30 A 23.30H. A L’AGOST OBRE CADA DIA. PREU MITJÀ CARTA: 60€. •

 ??  ??
 ??  ?? El celler Legaris (grup Codorníu) ha ampliat la col·lecció ‘Vinos de Pueblo’ amb una selecció de vinyes de Peñaranda de Duero de l’anyada 2017. Peñaranda de Duero 2017 s’elabora exclusivam­ent amb la varietat ‘tinto fino’ (ull de llebre), procedent de tres petites parcel·les situades entre els 898 i els 903 metres sobre el nivell del mar. Són vinyes plantades fa entre 70 i 90 anys en sòls calcaris, amb zones arenoses, argiloses i llimoses. De capa alta i de color cirera picota. Concentrat, floral i molt afruitat (fruita vermella i negra), amb un punt tànnic. Destaca per la frescor, amb sensacions mentolades. Una evidència que és un vi fill de vinyes plantades a molta altitud. Amb notes de cacau, especiades i de regalèssia. Gustós i mineral, iambf usta i l’alcohol (15º) bastant ben integrats. És un vi que transita amb fluïdesa i amb elegància, sense presumir de múscul. Des de Legaris s’afirma que aquest negre “trasllada la tipicitat de la regió”.
El celler Legaris (grup Codorníu) ha ampliat la col·lecció ‘Vinos de Pueblo’ amb una selecció de vinyes de Peñaranda de Duero de l’anyada 2017. Peñaranda de Duero 2017 s’elabora exclusivam­ent amb la varietat ‘tinto fino’ (ull de llebre), procedent de tres petites parcel·les situades entre els 898 i els 903 metres sobre el nivell del mar. Són vinyes plantades fa entre 70 i 90 anys en sòls calcaris, amb zones arenoses, argiloses i llimoses. De capa alta i de color cirera picota. Concentrat, floral i molt afruitat (fruita vermella i negra), amb un punt tànnic. Destaca per la frescor, amb sensacions mentolades. Una evidència que és un vi fill de vinyes plantades a molta altitud. Amb notes de cacau, especiades i de regalèssia. Gustós i mineral, iambf usta i l’alcohol (15º) bastant ben integrats. És un vi que transita amb fluïdesa i amb elegància, sense presumir de múscul. Des de Legaris s’afirma que aquest negre “trasllada la tipicitat de la regió”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain