La Vanguardia - Què Fem

Experiènci­a marinera

ARRÒS, BRASA I CÒCTELS ES DONEN LA MÀ AL TEJADA MAR, EL NOU RESTAURANT IDEAT PER ROMAIN FORNELL QUE ENS CONVIDA A MENJAR BÉ AMB LES MILLORS VISTES

- ANNA TORRENTS

Romain Fornell és garantia d’enginy, delicadesa i qualitat. Caracterís­tiques que es reuneixen en aquesta nova aventura marinera que trasllada l’esperit de Casa Tejada als peus de la Barcelonet­a. Un espai, informal però molt chic, que s’especialit­za en tapes, arròs i postres artesanes sota les mans expertes del xef Luca Pinna.

UN GIR CREATIU EN ALLÒ COMÚ

Només asseure’ns a taula, ja ens han guanyat: les cremoses olives al pesto són la benvinguda perfecta per començar a salivar. Continuem amb les croquetes meloses de pernil ibèric (que afectuosam­ent anomenen “de la ya-ya”), la magnífica ensalada King Crab amb làmines cruixents de pa i el delicat carpaccio d’orada amb ametlles torrades, cibulet i llimona. L’enginy continua amb els musclos de roca, que es coronen amb una saborosa salsa tailandesa, i amb l’imponent arròs de calamar, gambes i musclos. De capa fina i elaborat amb grans del Delta, se serveix a taula amb una gran cullera de fusta. La vida, ja ho sabem, és compartir.

Molts d’aquests plats, a més, formen part d’un menú tancat pensat per a taula completa, que permet fer una primera aproximaci­ó a la carta, i que inclou quatre entrants per compartir, paella i unes postres.

Per maridar, trobareu una quarantena de vins i escumosos, amb grans representa­nts del país veí. El sempre atent Michael Monseau, responsabl­e de sala, l’encerta plenament quan ens recomana maridar amb un chardonnay de La Maison Joseph Drouhin.

EL MILLOR FINAL

No estem de broma quan diem que podríem visitar el Tejada Mar només per fer un còctel –que bo i curiós, el seu margarita amb jalapeños– i demanar unes postres. I és que la carta de dolços ens fa sentir en una pastisseri­a gurmet de França, amb tota la cura, l’artesania i l’excel·lència que comporta. És imprescind­ible el pastís de formatge en honor a Salvador Dalí (l’haureu de demanar per entendre el joc surrealist­a). També l’imaginatiu pastís Tatin (que no serveixen calent ni amb gelat, sinó amb nata) iel flam que t’inclines, una de les postres preferides entre una clientela cada vegada més fidel.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain