La Vanguardia - Què Fem

Acció envoltada de gel

L’ACTOR LIAM NEESON ES POSA EN LA PELL D’UN CAMIONER QUE HA DE DUR UNA MISSIÓ IMPOSSIBLE EN EL NOU I ENTRETINGU­DÍSSIM THRILLER D’ACCIÓ THE ICE ROAD

- BLAI MORELL

Doctor amnèsic, marshall de l’aire en hores baixes, criminal de bon cor, policia expeditiu ficat a detectiu, desconcert­at viatger en un tren i, és clar, exmilitar i pare emprenyat. Aquests són alguns dels personatge­s que ha interpreta­t Liam Neeson des que, amb Venjança, es convertís en un heroi madur i inesperat del cinema d’acció. El Charles Bronson de la seva generació, només que dotat de més prestacion­s com a intèrpret, ha sabut reinterpre­tar-se, sigui com a tipus dur o com a heroi malgrat tot, però sempre movent-se en el thriller d’acció. Aquí interpreta una barreja de tots dos: un camioner amb càrrega maleïda que ha de lluitar contra el gel i la neu, però també contra un insidiós antagonist­a en la tornada a la direcció de Jonathan Hensleigh, guionista de dos hits com Jungla de cristal: la venganza i Armaggedon, deu anys després del seu darrer film, Matar al irlandés.

LÍMIT: TRENTA HORES

Després d’uns crèdits on se’ns explica que aquestes carreteres de gel existeixen i que hi ha paios que es juguen la vida amb els seus camions per circular-hi, planteja el conflicte en un no res: un accident en una mina de diamants provoca que uns miners quedin aïllats. Si en trenta hores no els treuen, es quedaran sense aire, i només uns conductes que han de venir en camions poden salvar-los. Però, per aconseguir-ho, els camioners hauran de travessar carreteres de gel perilloses.

Cap sorpresa a l’horitzó: algun gir, però res més. I és que Ice Road té molt clar el que és. Que no és altra cosa que un més que notable entretenim­ent de sèrie B amb regust d’aquells títols dels noranta que, per desgràcia, ja no tenen cabuda a les sales. Un thriller frenètic que visita tots els llocs comuns possibles, però sense renunciar a aquell bri d’humanitat en un mar gelat d’inversembl­ança. I, malgrat tot, el vehicle és tan entretingu­t que no arriba mai a estavellar-se. Per tant, cordeu-vos bé els cinturons de seguretat i tingueu la parca a prop. Potser la necessitar­eu.

THE ICE ROAD

DIR.: JONATHAN HENSLEIGH. GÈNERE: THRILLER D’ACCIÓ. INTÈRPRETS: LIAM NEESON, MARCUS THOMAS, AMBER MIDTHUNDER, BENJAMIN WALKER, LAURENCE FISHBURNE. PAÍS: EUA. ANY: 2021. DUR.: 104 MINUTS.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain