La Vanguardia - Què Fem

Comença la nova temporada de sèries

FEM UN REPÀS DE LES ESTRENES, ELS RETORNS I ELS COMIATS DELS PRÒXIMS MESOS, QUE INCLOUEN GRANS FICCIONS

- TONI DE LA TORRE ’

La temporada 2021 - 2022 comença avui amb sensacions contradict­òries: d’una banda, s’espera que s’estrenin projectes que fa temps que s’estan desenvolup­ant, com ara l’ambiciosa sèrie d’El senyor dels Anells que prepara Amazon, però, de l’altra, la pandèmia ha obligat a aturar rodatges que col·loquen moltes sèries en una situació difícil de preveure, com és el cas de House of the Dragon, el primer spin-off de Game of Thrones, que, teòricamen­t, s’ha d’estrenar el 2022. Per tant, és una temporada de grans noms, on les grans franquície­s continuara­n marcant el calendari, però també subjecta a les sorpreses. Moltes d’aquestes sèries podrien acabar endarrerin­t-se a la temporada 2022 - 2023. Es tracta de projectes com ara l’esperada sèrie The Last of Us ,a HBO, adaptació del popular videojoc, o la sèrie d’Obi-Wan Kenobi, del món de Star Wars.

NOVETATS PER A LA TARDOR

De moment, l’inici de temporada comença amb noms propis potents per a la tardor. D’aquí a finals d’any, hi ha moltes estrenes. A Netflix tornarà The Witcher i també Sex Education. HBO estrenarà una nova versió de Scenes of a Marriage i el drama d’època Gilded Age, de Julian Fellowes, el creador de Downton Abbey.

Disney+ estrenarà

The Book of Boba Fett, nova sèrie de l’univers Star Wars, i també sèries de Marvel com

Hawkeye. Apple TV+ aposta per Foundation, una adaptació de l’obra d’Isaac Asimov, i el retorn de The Morning Show ,i a Amazon estrenaran Nine Perfect Strangers, una nova adaptació d’una novel·la de Lianne Moriarty, amb Nicole Kidman, i The Wheel of Time, adaptació de l’obra de Robert Jordan. Mentrestan­t, al Regne Unit, les més esperades són Conversati­ons with Friends, adaptació de la novel·la de Sally Rooney, i Trigger Point, una nova sèrie del creador de Line of Duty.

RETORNS I COMIATS

La reeixida Stranger Things, a Netflix, també hauria de tornar aquesta temporada, després de molt de temps d’espera. Mentrestan­t, altres sèries s’acomiadara­n, i s’estrenaran les últimes temporades de Better Call Saul, Peaky Blinders (que continuarà amb una pel·lícula), Ozark, La casa de papel i This Is Us. Retorns que fa temps que s’anuncien també han de tenir lloc aquesta temporada. El de Frasier, amb nova temporada quinze anys després del final, és el més sonat, però també tornaran les dones de Sex and the City amb una nova minisèrie. I prepareu-vos perquè pel·lícules ben conegudes també tinguin sèrie. Des des clàssics contempora­nis com Alien o Willow, fins a films més recents, com la franquícia John Wick, i també adaptacion­s de fonts poc habituals, com ara l’anime, amb Cowboy Bebop convertint-se en una sèrie amb actors a Netflix abans no s’acabi l’any.

 ??  ?? Geralt de Rivia (Henry Cavill) torna a Netflix amb ‘The Witcher’.
Geralt de Rivia (Henry Cavill) torna a Netflix amb ‘The Witcher’.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain