La Vanguardia - Què Fem

Alquimiste­s de la buleria

AQUESTA SETMANA, EL CICLE NITS DEL FÒRUM ARRIBA AL MOMENT ÀLGID AMB EL CONCERT DE CALIFATO 33/4, UNA PROPOSTA QUE MOSTRA NOUS PALS DEL FLAMENC

- LLUÍS S. CEPRIÁN

El final de l’estiu portarà moltes flaires del sud al Fòrum. Aquesta setmana, grups com Califato ¾ ens ensenyaran que el flamenc és un estil líquid que no deixa de mutar, capaç de combinar amb pràcticame­nt qualsevol tendència sonora.

La gran gràcia dels sevillans és que són capaços d’amalgamar estils tan dispars com el flamenc i la música de ball de traç finisecula­r sense pràcticame­nt despentina­r-se. Fan una aposta, doncs, per la música popular d’actitud punk, amb la qual extreuen uns alts rendiments. Els seus concerts són pura gresca o, més ben dit, una processó dedicada a la mare festa, on músics i públic participen a parts iguals. Ja ho van demostrar en l’anterior visita que van fer a Barcelona, el mes d’abril, quan tot just acabaven de publicar el seu segon llarg, La Contraçeña. Dirigits per Manuel Chaparro, a sobre l’escenari són frescos, subversius i divertits, aportant, a més, danses i desvaris ben condimenta­ts per veus flamenques i molta parafernàl­ia electrònic­a.

LA RESPOSTA ÉS AL SUD

El cicle Nits del Fòrum arriba al moment culminant aquesta setmana. A la compareixe­nça de Califato ¾, s’hi han de sumar les d’una de les altres formacions capdavante­res de l’escena andalusa. Es tracta dels també sevillans Derby Motoreta’s Burrito Kachimba (15/9), que es troben en un moment melós, amb un segon disc, Hilo negro, que ha servit per consolidar la seva proposta de rock psicodèlic quinqui. Els Derby han col·laborat amb Kiko Veneno, han versionat Camarón i van obtenir el Premi Ruido al millor àlbum de l’Estat, l’any passat.

Aquesta setmana, també actuarà Acid Arab presents Climats Live featuring live art by Raphaëlle

Maracin (14/9). El duet fa una aposta per la miscel·lània, amb el house i la música tradiciona­l àrab com a base. La Plata i Depresión Sonora (11/9) sintonitza­ran un dial de postpunk i new wave. I, finalment, La Prohibida (12/9) oferirà un espectacle a mig camí entre l’electropop i el cabaret.

CALIFATO 3/4

ESTIL: FLAMENC RAP. FESTIVAL NITS DEL FÒRUM. PARC DEL FÒRUM.

PAU, 12. TEL.: 933 010 090. TRAM: FÒRUM (T4). DIA: 16/9. HORA: 19H. ENTRADES: DES DE 22€.

 ?? FOTO: ADRIÁN DEL CAMPO ?? La banda animarà les nits barcelonin­es.
FOTO: ADRIÁN DEL CAMPO La banda animarà les nits barcelonin­es.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain