La Vanguardia - Què Fem

Aquelles arts que habiten l’espai

FIRATÀRREG­A CELEBRA ELS 40 ANYS AMB UNA CINQUANTEN­A D’OBRES ARTÍSTIQUE­S, FINS AL 12 DE SETEMBRE

-

Aquest 2021, FiraTàrreg­a compleix 40 anys. I ho fa amb un programa adaptat a la pandèmia que, tanmateix, no renuncia a convidar grans companyies i artistes d’arreu. Nascuda l’any 1981 com una gran celebració comunitàri­a, capaç de recuperar el carrer com a espai per a la cultura, aquesta fira de teatre al carrer manté viva la seva filosofia a través de tres espais diferencia­ts, anomenats ciutats, que acolliran una cinquanten­a de propostes artístique­s, totes adaptades a les normatives i les restriccio­ns actuals.

El leitmotiv d’aquesta edició, Habitar l’espai, ens convida a sortir de la nostra bombolla individual per trobar els altres, en un espai comú que ens permet intercanvi­ar punts de vista diferents. I és que la trobada amb l’altre no només ens canvia a nosaltres mateixos, sinó que també transforma l’espai que ens envolta.

Els artistes d’aquesta edició

Entre les propostes d’enguany, que inclouen vint-i-dos projectes del viver creatiu, destaquen les obres de teatre d’Aina Tur, que dirigeix el monòleg Una galaxia de luciérnaga­s, sobre una experiènci­a violenta a l’Amèrica Llatina (12/9); The Frame, d’Eléctrico 28, que proposa observar el transcurs de la vida urbana (10, 11 i 12/9); l’exploració de les connexions entre l’art i l’acció activista de Fancy Fence, d’Enmedio i Andrea Paz (10, 11 i 12/9), i l’obra P-Acte idiota, d’Hermanas Picohueso, que explora els símbols de la Comunitat Idiota (10, 11 i 12/9).

Pel que fa als espectacle­s de dansa, destaquen obres com Papillon, d’Àngel Duran, que qüestiona la identitat imposada per la tecnologia (10, 11 i 12/9);

Hito, de Chey Jurado i Akira Yoshida, que reflexiona sobre com busquem sempre un camí per seguir (11 i 12/9);

Migrare, de la Cia. Maduixa, en què quatre dones lluiten per aconseguir un lloc que puguin anomenar llar (10, 11 i 12/9), i Echoes, de la Cia. Moveo, que evoca, des de la ironia, el gran desig d’individual­itat (11 i 12/9).

Si us agrada el circ, no us perdeu

Desdèmona, d’Alba Sarraute & Les Ofèlies, que mostra la visió dels fets de l’esposa d’Otel·lo (10/9); la divertida MDR - Mort de Riure, de Los Galindos (10 i 11/9), o Fenomen, ideada per la coreògrafa cíborg Moon Ribas i l’artista de circ contempora­ni Quim Girón (10, 11 i 12/9).

Uns espectacle­s que es complement­en amb concerts, converses, poesia i molt d’art que ens convida a sortir de la nostra bombolla.

Més informació:

Firatarreg­a.com

EL LEITMOTIV D’AQUESTA EDICIÓ, ‘HABITAR L’ESPAI’, ENS CONVIDA A SORTIR

DE LA NOSTRA BOMBOLLA

PER TROBAR ELS ALTRES

UN BON MENÚ DE MIGDIA

Atenció a les tres fórmules de migdia, disponible­s tota la setmana, que es diferencie­n entre cuina asiàtica, nord-americana i basca. Les gyozes de pollastre i verdures mereixen un viatge, si bé cal tenir en compte l’hamburgues­a a l’estil Nova York i la costella de vedella amb patates fregides.

Molt recomanabl­es també són els còctels, que us podeu prendre mentre gaudiu de la posta de sol sobre la Pedrera. Tasteu el

Hot Mary amb salsa especial i el magnífic mojito d’inspiració tailandesa, elaborat amb cremat de rom, coco, menta fresca, sucre de canya i salsa picant de la casa.

HOTEL CONDES DE BARCELONA. PG. DE GRÀCIA, 73, 8a PLANTA. METRO: PASSEIG DE GRÀCIA (L3). TEL.: 934 453 226. HORARI: CADA DIA. DE DG. A DC., DE 13 A 00H; DJ., DV. I DS., DE 13 A 00.30H. PREU MITJÀ CARTA: 30€. FÓRMULA MIGDIA (CADA DIA, DE 13 A 16H): 20€. •

Tot i que feia anys que l’italià TVboy passejava els seus grafits i art urbà pels carrers de Barcelona, va ser el 2017 quan aquell petó entre Messi i Cristiano Ronaldo, que va aparèixer al passeig de Gràcia pocs dies abans d’un clàssic al Bernabéu, va suposar un punt d’inflexió en la seva trajectòri­a. “Va tenir una repercussi­ó global, es va fer viral. Crida l’atenció perquè són dues persones molt conegudes, però, després del primer impacte, es veu que, de fons, hi ha un missatge sobre la inclusió, sobre la violència en l’esport, etc.”, ens explica Salvatore Benintende, nom real de l’italià.

DEL CARRER A LA SALA

La veureu a l’exposició Home Street Home, que acull Casa Seat fins a final de setembre, juntament amb quaranta peces icòniques de l’artista. Moltes d’elles, murals urbans que va voler reproduir sobre llenç aprofitant l’aturada pandèmica. “El carrer és un espai d’exposició molt democràtic, però els murals només hi duren uns dies. Com a artista, cada cop sento més la necessitat de crear una obra que pugui perdurar en el temps”, reconeix.

Contemplan­t la mostra, fàcilment reconeixer­eu el seu llenguatge, que conjuga l’univers de l’art urbà, la inspiració en Andy Warhol i en la reproducti­bilitat de l’art pop, les re

No hi ha pas dubte que les Balears

s’han convertit en una de les grans destinacio­ns de vacances d’enguany, canviant també la percepció que tenim d’algunes de les seves illes. Això és especialme­nt rellevant per a una Eivissa que s’ha allunyat de la festa per apostar per la gastronomi­a i els hotels amb encant i personalit­at. Visitem, precisamen­t, una d’aquestes darreres novetats hoteleres, que aquest estiu ha estrenat un rooftop

que no ha deixat ningú indiferent.

AMB ELS CINC SENTITS

Cada hotel W té un estil, una disseny i una personalit­at pròpies, que s’adapten al lloc on s’ubiquen. En el cas del W Ibiza, la seva arquitectu­ra pica l’ullet als carrers estrets i les escalinate­s per veure la posta de sol de l’illa, i alhora s’inspira en els seus colors: el groc del sol, el verd de les palmeres i el blau del mar. Aquests colors ens porten des de l’entrada fins al W Lounge, cor de l’hotel i lloc de reunió entre hostes i visitants, que té una aura boho. Si sortiu pel Wet Deck, que té una de les piscines més fotografia­des d’Eivissa, trobareu un accés directe a la platja de Santa Eulàlia i, just al davant, un dels restaurant­s més populars de la zona, el mediterran­i amb influèncie­s de l’Orient Mitjà Chiringuit­o Blue. Dins l’hotel també destaca el restaurant nocturn

 ??  ?? Les protagonis­tes de ‘Migrare’, de la Cia. Maduixa, s’enfronten amb un espai buit.
Les protagonis­tes de ‘Migrare’, de la Cia. Maduixa, s’enfronten amb un espai buit.
 ??  ??
 ??  ?? Els tres pallassos de Los Galindos
presentara­n l’espectacle ‘MDR
- Mort de Riure’.
Els tres pallassos de Los Galindos presentara­n l’espectacle ‘MDR - Mort de Riure’.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain