La Vanguardia - Què Fem

Aventura al fons del mar

EL POBLE ESPANYOL PROPOSA UNA IMMERSIÓ A LES PROFUNDITA­TS OCEÀNIQUES A TRAVÉS DE PANTALLES GEGANTS I LES ÚLTIMES TECNOLOGIE­S EN REALITAT VIRTUAL

- NEUS DURAN

Taurons, tortugues, meduses, peixos lluna i, fins i tot, l’estranya fauna marina que s’amaga a les profundes aigües de les zones abissals. Els teniu tots a l’abast fins al 12 d’octubre, al Poble Espanyol, que acull l’exposició immersiva Criatures submarines. Una aventura al fons del mar .A través de les darreres tecnologie­s en realitat virtual i pantalles gegants, faran que sentiu totes aquestes criatures ben a prop, i fins i tot podreu crear-ne una vosaltres mateixos.

La mostra, situada a la Carpa, submergeix els visitants en un viatge submarí per un món de múltiples tonalitats blaves a través de projeccion­s 4K sobre pantalles gegants i eines interactiv­es. Descobrire­u la vida i els misteris del Mediterran­i i de diferents oceans en l’espai expositiu amb més ulleres 4K de

L’exposició es pot visitar fins al 12 d’octubre a la Carpa

del Poble Espanyol. tot Europa, ni més ni menys que 38 funcionant alhora. Es tracta d’una proposta per a tota la família que es presenta amb Layers of Reality i amb la col·laboració d’Ocean 52 – empresa que destina bona part dels beneficis a la protecció dels oceans–. L’objectiu és divulgar de manera divertida com viuen les diferents espècies submarines i, alhora, fer que el públic, en especial l’infantil, prengui consciènci­a de la importànci­a de conservar els seus hàbitats.

CREEU UN ANIMAL MARÍ

Com a cloenda de la visita, els visitants trobaran una pantalla gegant interactiv­a que els anima a pintar diferents espècies submarines. Després d’escanejar-les, les imatges sortiran projectade­s en un gran aquari virtual col·lectiu, creat per Atlantis Virtual Reality, que cada dia oferirà una imatge diferent en funció de la creativita­t del públic assistent. Per accedir a la mostra, cal reservar en comprar l’entrada, triant entre diverses franges horàries.

 ?? FOTO: DAVID RUANO ??
FOTO: DAVID RUANO

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain