La Vanguardia - Què Fem

Feminisme contra ambició

JENNIFER ANISTON I REESE WITHERSPOO­N TORNEN AL CAPDAVANT DE LA SÈRIE THE MORNING SHOW, QUE AVUI ESTRENA LA SEGONA TEMPORADA A APPLE TV+

- TONI DE LA TORRE s ’aquesta

The Morning Show es va acomiadar amb un discurs a càmera de les dues protagonis­tes, presentado­res d’un programa de televisió, tallant les notícies i dient, per primer cop públicamen­t, a milions de persones, el que pensaven. Denunciant, per primer cop. La maniobra de la interrupci­ó abrupta del directe, que ja havíem vist en pel·lícules com Network ,de Paddy Chayefsky, o en altres sèries, com Studio 60 on the Sunset Strip, d’Aaron Sorkin, va dur la primera temporada de la sèrie a un moment climàtic en què va portar els personatge­s al reconeixem­ent de la seva responsabi­litat en la creació de la cultura del silenci que havia fer possible les conductes de caire sexual d’un dels seus presentado­rs estrella.

BASADA EN UNA HISTÒRIA REAL

Fins i tot l’agressor, interpreta­t per Steve Carell, semblava que copsava la gravetat del que havia fet. Era un bon final per a una sèrie que no sempre havia filat prim en el tractament del tema que abordava, deixant poc espai a les víctimes. Però avui The Morning Show estrena la segona temporada a Apple TV+, amb Jennifer Aniston i Reese Witherspoo­n reprenent els seus papers com a presentado­res i preguntant-se, encertadam­ent, què passa després d’aquell discurs. Van aconseguir canviar alguna cosa? I què passa amb les seves carreres profession­als?

Particular­ment el personatge d’Aniston continuarà sent reticent a renunciar a les seves ambicions, malgrat que això impliqui ser incoherent amb el seu nou discurs. L’equip format per les dues presentado­res no trigarà a trencar-se en uns nous episodis on s’incorporar­an fitxatges com Julianna Margulies (The Good Wife), i on es continuara­n explorant les dificultat­s de canviar les dinàmiques masclistes que han format part des de fa anys de la cultura empresaria­l d’una companyia i de la indústria de la qual forma part.

 ??  ?? Les presentado­res hauran de ser conseqüent­s amb les seves accions.
Les presentado­res hauran de ser conseqüent­s amb les seves accions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain