La Vanguardia - Què Fem

Esportiste­s olímpics, art urbà i música

L’EXTREME BARCELONA SE CELEBRA EL CAP DE SETMANA DEL 25 I 26 DE SETEMBRE AL PARC DEL FÒRUM AMB MOLTES NOVETATS

-

Ja està tot preparat per a una nova edició d’Extreme Barcelona, que, el 25 i 26 de setembre, portarà al Parc del Fòrum els millors atletes internacio­nals, alguns d’ells olímpics, que inclouen figures com Daniel Dhers, medalla de plata de BMX, i Jordan Clark, tres vegades campió del món de scooter. A més de les competicio­ns, trobareu propostes artístique­s i musicals, així com activitats incloses dins de la celebració de les Festes de La Mercè.

Aquest any, el Central Park ocuparà un espai de 40 x 24 metres delimitat per grans quarter pipes de fins a

4,5 metres d’alçada. Un dels dos costats estarà dominat pel gran walllride i, l’altre, per un nou quarter to bank de grans dimensions, que oferirà moltes possibilit­ats als riders que hi competeixi­n. La zona central de l’Auditori estarà capitalitz­ada per una gran quantitat de funbox i spines, dominades pel gran funbox amb el logo d’Extreme Barcelona, on podrem veure els best tricks de cadascun dels participan­ts. Així, doncs, es presenta un Central Park molt complet, amb moltes variants creatives per poder utilitzar els seus mòduls, i amb unes dimensions dignes d’un campionat del món.

L’Street Plaza és la segona gran instal·lació, amb 42 x 13 metres de superfície dins l’Auditori 2 del Parc del Fòrum. Els millors riders del món de scooter street i de skate es reuniran per posar-se a prova dins aquest espai, que ofereix una gran quantitat de mòduls. L’Street Plaza estarà formada per una estructura central amb dos grans kink rails , un euro-gap i dos handrails de grans dimensions. Aquesta és la secció on es podran veure els tricks més espectacul­ars. Aquest gran desplegame­nt de baranes es complement­arà amb un A-frame ledge, un calaix i una barana en pla. Tot això, delimitat en dos dels seus extrems pels sempre coneguts quarter pipes que utilitzara­n els atletes per guanyar velocitat.

Novetats d’aquesta edició

L’Extreme tindrà per primer cop una Mega Ramp, sota el nom d’Action Space Mega Ramp, amb unes dimensions de 12 metres d’alçada, on els atletes volaran més de 10 metres de llarg, arribant a 6 metres d’alçada en realitzar els trucs. Els esportiste­s exhibiran les seves acrobàcies més arriscades davant del públic i els jutges per aconseguir el premi al millor truc. L’import total dels premis ascendeix als 22.500 euros. Un espectacle d’alçada que promet regalar molta emoció.

Per primer cop a l’Extreme i per segon cop a la història, se celebraran els campionats mundials de scooter a Barcelona. Un mundial que serà el principal focus esportiu al Parc del Fòrum i que comptarà amb dues discipline­s, park i street. La primera amb categoria masculina i femenina.

Més de 250 atletes s’aplegaran a les dues grans instal·lacions construïde­s per a l’ocasió, aquest any sota els

noms de Central Park i Street Plaza, que oferiran més de 1.500 metres quadrats de superfície patinable per coronar els reis i la reina del mundial de scooter 2021. Jordan Clark, Cody Flom, Jonathan Perroni, Auguste Pellaud i Beca Ortiz són alguns dels favorits en les seves respective­s categories. El veneçolà Daniel Dhers, que va guanyar l’edició 2020 de l’Extreme, torna a la ciutat tan sols dos mesos després d’aconseguir la primera medalla de plata de la història del BMX al debut dels esports urbans a les Olimpíades, amb l’objectiu de revalidar el títol en BMX Park. Kenneth Tencio, que va acabar quart a la final de BMX Freestyle de les Olimpíades com a representa­nt de Costa Rica, també participar­à en l’Extreme, entre altres grans noms internacio­nals.

Un any més, l’Extreme segueix impulsant les competicio­ns femenines dins del seu programa esportiu oficial. Aquest any, inclourà per primer cop un campionat del món femení, amb la competició de Women Scooter Park. A més, hi haurà representa­ció femenina en les modalitats de BMX Park, Skateboard street i Breaking. En total, més de 150 atletes formaran part d’un esdevenime­nt que treballa per la igualtat de gènere dins els esports urbans. Noms com el de l’atleta olímpica Charlotte Hym, la favorita de l’scooter Beca Ortiz o la gran BMXer francesa Laury Perez són algunes de les confirmade­s per a aquesta edició.

Art, música i activitats per a tothom

Extreme Barcelona és molt més que competicio­ns d’alt nivell. També és un espai de trobada per a l’art, la música i la cultura, que ofereix una experiènci­a de 360 graus per a tots els assistents. De fet, trobareu una zona d’exhibició d’art urbà sota el nom d’Urban Art Zone, on més de 40 artistes locals del grafiti plasmaran la seva creativita­t, mostrant els seus millors dissenys en un liveshow amb suports reciclable­s. S’apostarà, així, per un esdevenime­nt sostenible i compromès amb el medi ambient.

La música urbana serà la gran protagonis­ta durant tot el cap de setmana, i adoptarà formes com la batalla freestyle. A partir d’una selecció online prèvia a la web d’Urban Roosters, vuit competidor­s es reptaran sobre l’escenari en un format de durada de 80 minuts per tancar l’esdevenime­nt com es mereix. Els finalistes s’enfrontara­n amb reconegude­s figures a la gran final, com Blon i Khan, dos grans freestyler­s de molta reputació per part de la comunitat HH.

D’altra banda, Flex Moments reunirà reconeguts artistes del rap i el trap barceloní, que faran seus el Central Park i l’Street Plaza a través d’un xou en directe de 15 minuts durant les pauses entre competicio­ns. Música i esport s’uniran sobre un mateix escenari sota les veus de la icònica cantautora i productora local Lauren Nine i un dels grans referents dins del món del hip-hop a Espanya, el català Sr. Chen, entre altres grans artistes convidats.

Una altra novetat per tenir en compte és que el Parc del Fòrum acull la primera edició de l’Extreme

Breakdance Battle, una prova que s’engloba dins del Circuit Nacional de Breaking i que reunirà els millors BBoys i BGirls de l’escena nacional actual al costat d’un equip de jutges, DJ i speaker que capgiraran l’Street Park durant la jornada del diumenge.

Finalment, en el marc de les Festes de la Mercè de Barcelona, el públic tindrà l’oportunita­t de gaudir d’una àmplia oferta d’activitats a l’aire lliure pensada per a tots els públics, però dirigida especialme­nt als joves: pump track, wood wave, mini ramps o parkour, entre d’altres.

També hi haurà un espai amb música, foodtrucks i open parks, així com una zona dedicada als més petits de la casa, a més d’una gran novetat en forma de quatre pistes per als federats en bàsquet 3x3.

Més informació

Extremebar­celona.com

A LA ZONA D’EXHIBICIÓ URBAN ART ZONE TROBAREU MÉS DE 40 ARTISTES LOCALS DEL GRAFITI QUE PLASMARAN LA SEVA CREATIVITA­T

 ??  ?? A l’Eleven BCN de l’NH Collection Barcelona Gran Hotel Calderón podreu tastar alguns dels millors còctels del món.
A l’Eleven BCN de l’NH Collection Barcelona Gran Hotel Calderón podreu tastar alguns dels millors còctels del món.
 ??  ?? El jove scooter rider Dante Hutchinson també assistirà a l’esdevenime­nt.
El Central Park
tindrà unes dimensions dignes d’un campionat
del món.
El jove scooter rider Dante Hutchinson també assistirà a l’esdevenime­nt. El Central Park tindrà unes dimensions dignes d’un campionat del món.
 ??  ?? La molt jove Daniela Terol és una de les riders amb més renom.
La molt jove Daniela Terol és una de les riders amb més renom.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain